[anadoluhaber:37519] İdoller ve idealistler

İdeolojik düşünmeyi kutsayan pek çok yazı okuyorum. Gerçi bir kimsenin ülkesi milleti için onları mutlu edecek idealleri de olmaktadır. Ancak bu idealler çatışmaya yol açmayacak ve sadece fikir planında genel kabule sunulup sonuçları üzerinde mutabık kalındığı kabul gördüğü oranda ve diğerlerinin hayallerini önlemeye yönelik olmamak kaydı ile uygulama imkânı bulmalıdır. Ancak maalesef bizdeki mevcut örneklerin çoğu çatışmacı örneklerdir. İçlerindeki en çatışmacı ve despotik olanı ise Düşmanın çekilirken ülkemizin kontrolünü ellerine teslim ettiği hala ihtilaller ve zorlamalar yolu ile devletimizi ellerinde tutan kadrolardır. Yani milletimizin tarihi kendi kimliğini yok ederek onun yerine Batılılara benzetmek iddiası ile kimliksizleştirme ideali taşıyan bu yüzden milli irade ile sürekli çatışma içindeki millete karşı savaş senaryoları hazırlayan mevcut devlet kadrolarıdır. Bu yüzden bu konuya araştırmacı ilgisi ile bakmak da yarar vardır. Aşağıda bu bakış açısından yaptığım kısa değerlendirmeyi sunuyorum.

İdeolojik angajmanı olanlardan, gerçekçi açık fikirli ve sağlıklı düşünen insan çıkması çok nadir ve çok zordur. Bu gibiler her şeyi ideolojiden ibaret gibi görür her şeye o ideoloji açısından bir çözüm getirmeye çalışırlar. Buldukları çözümler işi sadece kendi açılarından çözmeye çalıştığı için çözemeyince de işi kılıçla halletmeye yönelirler.

Bu yüzden ideolojiler barış ve huzuru imhada ve insanları farklı gruplara ayırıp çatıştırmakta kullanılan siyasi yönlendirme bombaları gibidir. Genellikle işgal altına düşmüş ülkelerde, işgalci düşmanın geri çekilirken uyguladığı ve o ülkenin bir daha kendilerine rakip ya da düşman olarak kendisini yeniden toparlamasını önleme amaçlı uygulanır.  Birinci dünya savaşından sonra çekilen bizi yenerek çekilen düşmanlarımızın da bizde aynını uyguladığı bilinmektedir. Düşman çekilirken çekildiği ülkeyi ideolojik hayalleri olan bir gruba teslim eder. O gruba, onları öne çıkaracak bir şeyler vererek çekilir. Bizdeki Sabataist ve Masonlardan oluşan milli birlik ve ideallere en zıt olan ideolojik gruba, Yunan muharebelerin de Yunanlı işgal birlikleri kurban olarak verilmiştir. Bu sayede işgalden zaferle kurtulduklarını zanneden düşmanın çekildiği ülke halkı, kendilerini toparlayıp ana kültürlerinde birleşip güçlenmelerini engellemek için ortak kültürden kopukların devlet gücünü de elde tutması sağlanır ve toplum yandaşlar ve karşıtlar olarak bölünme başlar. Bu tip siyasi uygulamalar yerel halkın zafer kazandık zannı ile düşmanın kontrolünde (gizli esaretinde) kalmasını sağlayan siyasi silahlardır. İdealist olduklarını söyleyenlerde  hangi idole tapıyorsa onun uğrunda savaşmaya hazır o putun putperestidir. Aslında diğer idealistler ile birlikte çatışmalı ortamı yaratmakta kullanılan düşmanın piyonları olduklarını asla fark edemezler. Bir tür Post modern mankurtlardır. Şimdi bu terimlere bir bakalım.
İdol=Put  İdeal=Putun vaat ettiği hayat ve hayat tarzının yaşandığı yada yaşanacağı hayali düşsel yer, ülke, diyar vs.  

İdeal= İdolün yaşadığı yada idealistlerini götüreceğini vaat ettiği hayali ülke 

İdealist=Taptığı İdolün vaat ettiği ideallerin yaşandığı yada yaşanabileceği hayali diyara varabilmek için çabalayan, uğraşan, didinen, gerekirse savaşan hayalperst, idol perest yani put perest kişi.  

Hayalperest= Hayale Tapan, Hayale inanmış kişi  Putperest=Puta tapan, bir yada birden fazla puta inanmış kişi

A.D.Şimşek

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.