T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Ebu Seyyah'ın lideri öldürüldü!

Filipinler'de İslami direniş örgütlerinden Ebu Seyyah'In lideri olan Kaddafi Cancalani'nin öldüğü bildirildi!

Cancalani'nin ölümü doğrulandı!

Filipinler'de geçen yıl Eylül ayında öldürülen bir kişi üzerinde yapılan DNA testleri sonucunda cesedin Ebu Seyyah örgütünün lideri Kaddafi Cancalani'ye ait olduğu açıklandı.

Filipinler'de İslami direniş örgütlerinden Ebu Seyyah'In lideri olan Kaddafi Cancalani'nin öldüğü bildirildi!

Filipinler'de hükümet güçlerine karşı çeşitli bombalama ve kaçırma eylemlerinden sorumlu tutulan Ebu Seyyaf'ın, 2004 yılında bir feribotu bombaladığı ve bir çok eyleme imza attıkları biliniyor...

Cancalani'nin Eylül ayındaki çatışmalarda öldürüldüğü bildirildi!

Bu açıklama, bir diğer üst düzey Ebu Seyyaf lideri Ebu Süleyman'ın Jolo adasında öldürülmesinden birkaç gün sonra yapıldı.

Kaddafi Cancalani'ye ait olduğu belirlenen ceset de Jolo adasında Patikul kasabası yakınlarında Aralık ayında bulunmuştu.

Filipinler ordusu, yakalanan Ebu Seyyaf örgütü üyelerinin, kendilerini Cancalani'nin mezarına yönlendirdiklerini açıkladılar. Yakalanan asileri, hükümet güçleriyle çıkan çatışmada Cancalani'nin boynundan vurulduğunu söylediler.

Cesetten alınan DNA örnekleri, Cancalani'nin hapiste bulunan kardeşi Hector'un, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu laboratuvarında bulunan DNA örnekleriyle karşılaştırıldı.

Yaklaşık 400 üyesinin bulunduğu belirtilen Ebu Seyyaf, Filipinler'de faaliyet gösteren dört Müslüman örgütün en küçüğü.

Ebu Seyyaf'ın kurucusu Abdüracak Abubakır Cancalani'nin en küçük kardeşi olan Kaddafi Cancalani, ağabeyinin 1998 yılında ölümü ardından örgütün liderliğini üstlenmişti.
HABER VAKTİ


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.