T a r a f s ı z D e ğ i l i z

BOSNADA İHANET !

Geçtiğimiz ay ABD'nin baskısıyla, 1992-96 yılları arasında cereyan eden BOSNA savaşında büyük faydalar gösteren yabancı mücahidleri sınırdışı işlemleri Bosna hükümeti tarafından sürdürülüyor.


Bu arada sınırdışı işlemlerinin ardından ülkeyi terketmeye başlayan gruplardan bazı mücahidlerin Hırvat sınırında ABD istihbarat görevlileri tarafından sorgulandıkları bildirildi.

Hırvatistanın Split şehrinde gözaltına alınan Adem Zalic isimli Arnavut mücahidin bölgede bulunan ABD üssüne götürüldüğü ve sorgulandığı bildirildi. Bosna da bulunan kaynaklarımızdan aldığımız habere göre henüz sınırdışı işlemleri olmadan öncede gözaltına alınan Adem Zalic'in Bosna savaşı sırasında Arnavutluktan gelerek mücadeleye katıldığı savaştan sonrada medrese faaliyetlerine girerek ilmi çalışmalara yöneldiği ve Bosnalı bir hanımla evlenerek çocuk sahibi olduğu bildirildi.

Zalic'in savaştan sonra bir çok yabancı mücahid gibi bölgede kalarak vatandaşlığa geçtiği bildirildi. Aliya İzzetbegovic zamanında büyük hürmet ve taltif gören yabancı mücahidlere yönelik bu vefasızlığın halk arasındada tedirginliğe yol açtığı ve Bosna televizyonlarında bu harekete karşı kampanyalar başlatıldığı bildirildi. Buna ragmen yeni hükümetin sınırdışı işlemleri konusunda oldukça acele ettiğide gözlemleniyor.

1992 yılından itibaren bölgeye giden yabancı mücahidler , henüz teşkilatlanmamış Bosna ordusunu takviye etmişler , gönüllü birlikler oluşturmuşlar ve Bosna ordusunun operasyonel hale gelmesini sağlamışlardı.

Sırp işgalcilerin ve Çetnik çetelerinin işgal ettikleri bölgeler mücahid birlikleri tarafından tekrar Bosna topraklarına kazandırılmıştı. Yine bu savaş sırasında Türkiyedende giden yüzlerce yabancı gönüllü o topraklarda Bosna halkı için canlarını vermişlerdi. ABD baskısına boyun eğen hükümetin bu tavrı halk tarafından yeniden bir sırp işgali ve soykırım için ön hazırlık aşaması olarak değerlendiriliyor.

Mücahidlerin sınırdışı edilmesine Aliya grubu muhalefet ederken yeni hükümetin savaşta hiç bir fedakarlık yapmamış ve düşmana tek kurşun dahi sıkmamış üyeleride mücahidlerin sınırdışı edilmesi ile beraber suskunluklarını sürdürüyorlar.

yuruyusdergisi


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.