Rus işgalciler şokta!


Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Askeri Şura sözcüsün ajansımıza gönderdiği habere göre, Emir Tarhan Gaziyeve bağlı mücahit birlikler büyük çapta Rus işgalcilere karşı operasyona başladılar.
İlk belirlemelere göre Rus askeri helekopteri düşürüldü. Helekopterde bulunan 30 rus özel timci de öldü. Operasyon Şatoy ilçesinde yapılıyor. Emir Tarhan'ın komutasında aldığımız bilgilere göre 150 mücahit operasyonda yer almakta.

Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Askeri Şura sözcüsü şimdi ajansımıza geçirdiği bilgilere göre Emir Tarhan ve 150 mücahitten oluşan birlik Rus Şatoy bölgesindeki karargahına ani saldırı gerçekleştirdi. Operasyon yaklaşık 12:00 başladı. Şimdiye kadar Rus askeri 1 adet helekopteri düşürüldü ve yaklaşık 25 rus işgalci öldü ve 26 yaralı olduğunu bildirildi. Helekopter bölgeye destek çağırarak gelen helekopterlerden ve Rus kaynaklı bilgilere göre helekopterde 30 özel timci bulunmaktaydı ve iki üst rütbeli subayların da bulunduğunu açıkladılar. Öte yandan Emir Tarhan Gaziyev 4 farklı yerden saldırı gerçekleştirdi. Rus işgalci güçler panik içinde havadan destek istediklerini Çeçen içkeriya Cumhuriyeti Askeri Şura sözcüsü telsizlerle duyduklarını bildirdi. Devam eden çatışmalarda şimdiye kadar 25 işgalci öldürüldü ve 26 yaralandı. Mücahitlerden 2 kişi şehit 1 kişi yaralandığını bildirildi. Büyük çapta yapılan bu operasyon aldığımız bilgilere göre halen devam etmekte. Tüm Çeçen mücadelesini destekleyen kardeşlerimizden dua talebinde bulunuyoruz. Litfen bu mücahitlere hep beraber dua edelim. Bilgi gelince operasyonla ilgili detaylı bilgi vereceğiz...
YÜRÜYÜŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.