''Hocaefendi dönsün, parti kursun''


Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Fethullah Gülen cemaatini politize olmakla suçladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Fethullah Gülen cemaatini politize olmakla suçladı. Kurtulmuş, "Seçimde bize tuzak kurdular. AKP ile çok yakın ilişki içinde oldular. Bu çevre ilk kez bu kadar politize oldu. Buyursunlar partilerini kursunlar" dedi.

Haber Türk gazetesinde çıkan habere göre, SP lideri Kurtulmuş, partisinin Gülen cemaatine bakışını şöyle anlattı:

"Biz bir siyasi parti, Fethullah Gülen Hocaefendi ise bir cemaattir. Biz parti olarak, memleketin bütün insanlarına ulaşmayı, onlardan oy ve destek almayı umarız. Dolayısıyla biz Gülen cemaatine ya da diğer başka gruplara, sivil toplum kuruluşlarına da bu ana çerçevede bakarız.
Ancak pratik olarak son seçim kampanyasında Hocaefendi'ye yakın olan kurum ve kuruluşlar Saadet Partisi'ne uzak bir tavır sergiledi. Bunlar AKP ile çok yakın ilişkiye girdi. Daha da önemlisi bu çevre ilk kez bu kadar politize oldu."

Her tartışmada onun ismi var

SP lideri Kurtulmuş, 'Gülen cemaatinden potansiyle kazanmak için özel çabanız olacak mı?' sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
"Hocaefendi'yle ilgili sorunlardan birisi şu: Herhangi bir meseleyi tartışıyoruz. Hocaefendi'nin ismi gündeme geliyor.

Peki Hocaefendi nerede?

ABD'de.

Aslında Türkiye'de siyasette Ergenekon, falanca parti filanca parti konuşulurken, hep Fethullah Gülen ismi ortaya çıkıyor ve bir gölge etrafından tartışmalar yapılıyor.
Başından beri şunu söylüyorum: Eğitim alanında Hocaefendi'nin grubunun hakikaten milletin büyük bir kısmının benimsediği çok güzel örnekleri var. Hocaefendi'nin yerinde olsam Türkiye'ye gelirdim. Türkiye'de yetkili bir yerde olsam gelmelerinin temin ederdim. Eğer, eğitimin çok üstünde siyasi faaliyetler şeklinde dönüştürmek istiyorlarsa da buyursunlar gelsinler, partilerini kursunlar.

Bizim kendi çizgimiz açık ve net. Biz özgürlükçü, adaletçi bir çizgideyiz. Yerli, milli bir siyaset yapıyoruz. Anti-emperyalist ve maneviyatçı bir çizgide siyaset yapıyoruz."


31 yorum:

  1. Eğer bu açıklama doğruysa Sn. Kurtulmuş cidden maksadını aşmış bir açıklama yapmış demektir. Yazık olur.

    YanıtlaSil
  2. milli gençMayıs 10, 2009

    neresi yalnış ve maksadını aşmış bu konuşmanın anlamadım doğrusu..Numan B*aşkan gerçekten bamteline dokunmuş!

    YanıtlaSil
  3. Saadet Partisine teşekkürler etmek isteriz...Gerçekten on dönemde ki ilkeli ve tutarlı siyaset izleyen tek parti konumundadır.Numan Kurtulmuş'un açıklamalarına bakıyorum gün geçtikçe dokunulamayan şeylere dokunduğuna şahit oluyoruz.Halk olarak bizim söylemek istediklerimizi dillendiriyor.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. sayın kurtulmuşun sölediklerini destekliyorum.gülen siyasete çok meraklıysa gelsın türkiyeye siyaset yapsın.ama önce abd nin dümen suyundan çıksın

    YanıtlaSil
  5. KARDEŞİM MADEM SEN ALLAH İÇİN ÇALIŞIYORSUN NEDİR HOCAEFENDİYE 'LAF' ATMALAR FİLAN..TARAFSIZLIK DAHİ ARTIK BİR TARAFTARLIKTIR YANİ.. AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN; LAFA BAKILMAZ.. DEĞERLİ HOCAMIZ İŞİNİ YAPIYOR ALLAHIN İZNİ İLE.. SAADET PARTİSİNİ DE SEVİYORUZ AKP'Yİ DE, HOCAMIZI DA..

    YanıtlaSil
  6. helal olsun kurtulmuş başkan... bunların marjinal tutumuna bitek sen el attın. arkandayız... amerikadan değil kendi yurdundan müdahale etsin siyasete. gelsin öz vatanında konuşsun konuşabilecekse...

    YanıtlaSil
  7. Sahra GülMayıs 10, 2009

    Genel Bşk.nımız Sn. Numan KurtulmuşBey'e sözlerine katılıyorum...Zira Fethullah Gülen cemaati sadece AKP'yi değil, daha önce Sn. Ecevit'in Bşknlığındaki DSP'ye de hissedilir derecede destek vermiştir. Kimse boşu boşuna alınganlık göstermesin, siyaset gündemini takip edenler herşeyin farkındadır...

    YanıtlaSil
  8. yha arkadslar olayı farklı boyuta cekmeyın kurtulmus gıbı soyadı kurtulmus ama takıntılardan kurtulamamamıs bellıkı yazık yane zamanında erdoganada cok laf attı ama erdogan saygısından bırtek laf bıle etmedı saadet partısıne ayıp bunun yaptıgı hocaefendı orda duruyorsa vardır bır sebebı ve cemaatte herkes bılsınkı bır sıyası gorus yoktur tabı laftan anlıyorsanız anlarsınız ıyı nıyetlı olalım lutfen

    YanıtlaSil
  9. MÜSLÜMAN’A HARAM” ÇEŞMESİ

    Vaktiyle Bursa’ da bir müslüman, eski adı “Yahudilik Yolağzı”, bugünkü adı Arap Şükrü olan muhitte çeşme yaptırmış ve başına bir kitabe eklemiş: “Her kula helâl, Müslüman’a haram!..”
    Bursa başkent, tabii Osmanlı karışmış, bu nasıl fitnedir diye...
    Gitmişler kadıya şikâyete, adam yakalanıp yaka-paça huzûra getirilmiş. “Bu nasıl fitnedir, dîni İslâm, ahâlisi Müslüman olan koca devlette sen kalk, hayrattır, sebildir diye çeşme yap, ama suyunu
    Müslüman’a yasakla!.. Olacak iş midir, nedir sebebi, aklını mı yitirdin?..” diye çıkışmışlar adama.
    Adam:
    - “Müsaade buyurun, sebebi vardır, lâkin isbat ister, delil şarttır…”
    dedikçe kadı kızmış:
    - “Ne delili, ne isbatı?.. Sen fitne çıkardın, Müslüman ahâlinin huzûrunu kaçırdın, katlin vâciptir!” demiş.
    Demiş ama, bir yandan da merak edermiş:
    - “Nedir gerekçen?..” diye sormuş.
    Adam:
    - “Bir tek Sultan’a derim…”
    diye cevap verince, ortalık yine karışmış. Söz Sultan’a gitmiş, adam yaka paça saraya götürülmüş...Padişah da sinirlenmiş ama, diğer yandan o da meraklanırmış:
    - “De bakalım ne diyeceksen. Bu nasıl iştir ki, hem çeşmeyi yaparsın, hem de her kula helâl,
    Müslüman’a haram yazarsın?..”
    Adam, başı önünde konuşur:
    - “Delilim vardır, lâkin isbat ister.”
    - “Ya dediğin gibi sağlam değilse delilin?..”
    - “O zaman boynum, hükme kıldan incedir Sultânım…”
    - “Eeee?!..”
    - “Sultânım, herhangi bir havradan (sinagog) rastgele bir hahamı izahsız yaka-paça tutuklayın, bir hafta tutun. Bakın neler olacak…”
    Dediği yapılmış adamın. Bütün azınlıklar bir olmuş, başlarında Mûsevîler, “ne oluyor, bu ne zulüm?.. Bizim din adamımıza biz kefiliz, ne gerekirse söyleyin yapalım, o masûmdur, gerekirse kefâlet ödeyelim...”
    Çevre ülkelerden bile elçiler gelmiş, elçiler mektup üstüne mektup getirmiş… Bir hafta dolunca, adam:
    - “Sultânım, artık bırakmak zamanıdır” demiş.
    Haham bırakılmış, azınlıklar mutlu, bu sefer Sultan’a teşekkürler, hediyeler…
    Az zaman geçmiş ki, adam:
    - “Aynı işi herhangi bir kiliseden herhangi bir papaz içinyaptırınız Sultânım” demiş.
    Aynı şekilde bir papaz derdest edilip yaka-paça alınmış Pazar âyininden ve aynı tepkiler artarak devam etmiş. Haftası dolunca da serbest bırakılmış. Mutlulukk ve sevinç gösterileri daha bir fazlalaşmış, teşekkürler, şükranlar... Levantenler din adamlarına kavuşmanın mutluluğuyla
    daha bir sarılmışlar birbirlerine...

    Sultan:
    - “Bitti mi?..” demiş adama.
    - “Sultânım son bir iş kaldı, sonra hüküm zamanıdır izninizle” demiş.
    - “Şimde nedir isteğin?..”
    - “Efendim, pâyitahtımız Bursa’nın en sevilen, en sözü dinlenilen, itimad edilen âlimini alınız minberinden…”
    Adamın dediğini yapmışlar, Ulucâmi imamını Cuma hutbesinin ortasında almışlar, yaka-paça götürmüşler...
    Ve ne olmuş bilin bakalım?..
    Bir Allah’ın kulu çıkıp da, “ne oluyor, siz ne yapıyorsunuz?.. Hiç olmazsa va’zı bitene kadar bekleseydiniz”, gibi tek bir kelâm etmemiş, imamın peşinden giden, arayan-soran olmamış...
    Geçmiş bir hafta, “nerde imam” diye gelen-giden yok!.. Aptal ve câhil bir imam tâyin edilmiş yerine, ne konuştuğunu kendi kulağı duymayan tam yobaz cinsinden biri… Halk hâlinden memnun, başlamış bir dedikodu, o geçen hafta derdest edilen koca âlim için:
    - “Biz de onu adam bilmiş, hoca bellemiştik…”
    - “Kimbilir ne halt etti de tevkif edildi!..”
    - “Vah vaah!.. Acırım arkasında kıldığım namazlara…”
    - “Sorma, sorma...”
    Padişah, kadı ve adam izliyorlarmış olup-bitenleri. Sonunda Padişah çeşmeyi yaptırana sormuş:
    - “Eee, ne olacak şimdi?..
    Adam:
    - “Bırakma zamanıdır. Bir de özür dileyip helâllik almak lâzımdır hocadan.”

    “Haklısın” demiş padişah, denilenin yapılması için emir buyurmuş ve adama dönmüş. Adam başı önünde konuşmuş:
    - “Ey büyük Sultânım, siz irade buyurunuz lûtfen, böyle Müslümanlar’a su helâl edilir mi?..”
    Sultan acı acı tebessüm etmiş:
    - “Hava bile haram, hava bile!..” demiş...

    YanıtlaSil
  10. evet laftan anlıyoruz ama
    1997 de gülen cemaatinin dsp yi
    2009 da ve geçen seçimlerde akp yi
    hatta süleymancıların da demokrat partiyi alelen desteklediğini biliyoruz
    buna nasıl yok diyorsunuz
    ve gülen hoca efendinin bizim milli görüşçülerin dışında herkesle (bunlara ecnebiler (hahamlar,papazlar dahil)) frekansları uyarken bizimle neden uymuyor ben onu anlaıyorum
    neden gülen hoca efendi fırsatını yakaladığı zamanlarda bize ve liderimize vuruyor.
    bizim milli gazete çıktığı zaman gazetemiz hakkında "milli gazete adında bir paçavra çıkartmışlar" diye lafı neden söylüyor.
    "1996" da liderimiz hakkında "bu işi erbakan beceremez" diye (hükümet kurması ve başbakanlık yapması hakkında) lafları neden söylüyor.
    ve bunun gibi laflar ve hareketler
    erbakan hocam yaklaştıkça gülen hoca efendi kaçtı, gülen hoca efendi müslüman kardeşleriyle diyalog kurmaktansa hahamlarla papazlarla diyalog kurmayı seçti.İslamı ve Peygamberimizi tanımayan kişilerle.
    hiç birkimse İslamdini üzerine başka dini kişilerle diyaloğa giremez.ÇÜNKÜ SON DİN İSLAMDIR.HAK DİN İSLAMDIR.HOŞGÖRÜGÖSTEREBİLİRSİNİZ AMA DİYALOĞA GİREMEZSİNİZ. GİRERSENİZ DİĞER DİNLERİ İSLAM'IN SEVİYESİNE ÇIKARIRSINIZ.

    YanıtlaSil
  11. "Başından beri şunu söylüyorum: Eğitim alanında Hocaefendi'nin grubunun hakikaten milletin büyük bir kısmının benimsediği çok güzel örnekleri var."

    Sayin Kurtulmusun bu cumlesi uzerine daha bir takim insanlarin 'Sn. Kurtulmus cemaate soyle atif yapmis, Fetullah Gulene bunu nasil diyebilir' vesaire gibi laflarini inanin anlayamiyorum.
    Hepimiz muslumaniz guzel insanlar daha kim neyin tartismasini yapiyor. Bir yerlerde mezhep tartismalari, bir yerlerde kardes savaslari,buralarda 'gorus' ayriliklari yuzunden adeta dusmanliklar olustulurarak muslumanlar olarak yeterince ayri dusmuyormuyuz sizce??
    Farkimiz ne ki? neden bu kadar karsiyiz birbirimize, bunun hesabini da vermek zorunda kalmayacakmiyiz?
    Biri gul dikiyor birisi lale, ikiside cicek yetistirme cabasinda ama yontemleri farkli. Asil bilmemiz gerekenler bunlar. Bilgisayar arkasina oturup suna buna nasil cevap verecegim diye dusunecegimize belkide bu zamani acip bir kitap okumamakla doldurabilirz.
    Alan razii veren raziii arkadas!

    YanıtlaSil
  12. s.a yazılzrı yazanlara iyi yada kötü kötü niyetli olduğunuza kesinlikle inanmıyorum yanlız merakımdan soruyorum varsın merakdan gelsin başıma
    1 - hoca efendi neden ABD de, okutuğu doktorlar en kıral doktorlar TÜRKİYEde TÜRKİYEde imkanlarda geniş
    2- yasaksa gelmesi cemaaten o kadar oy alındı o oyların hatırınada olsa bir gece ansızın yasa çıkarılabilinir. yumurta yasası gibi
    3
    4
    5
    diye giderde boş verin iyi niyetli olalım belki ABDnin bizden çok ihtiyacı vardır hocaefendiye malum küresel kırizde ordan başladı zaten belki ABDyi kurtarıp öyle gelecek olamazmı

    YanıtlaSil
  13. Gülen cemaati AKP'ye yakın,SP'ye uzak olduğu için Numan Kurtulmuş tepkili!Bu şekilde tepkili olması anlamsız.SP gibi bir partide bu şekilde davranması anlamsız.Şikayet edeceğine onları kazanma yoluna gitmeli.Fethullah Gülenin,memleketine şu an dönmesi uygun değil.Hala Ergenekon örgütünün uzantıları etrafta dolaşıyor.Fakat ABD yerine başka bir ülkeyi tercih edebilir.Türkiye'ye zamanı geldiğinde,doğru zamanda dönmeli!

    YanıtlaSil
  14. SAYIN KURTULMUŞ NERDE O ADAMLARDA O MERTLİK.

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Biz Milli görüş'ün de dokunulmazlarını çok iyi biliyoruz. Kendilerini kandırmasınlar ve din adına siyaset yapıyormuş gibi. Bize oy veren inançlı vermeyenler inançsız gibi insanları bölmesinler. Hiç Kusura Bakmayın Numan Hocam fena halde yanılıyorsun ve yanlış yoldasın

    YanıtlaSil
  17. Kusursuz insan yoktur.Sayın Fetullah Gülen Hocaefendi ile sayın Necmettin Erbakan hocayı veya sayın Numan Kurtulmuş beyefendiyi mukayese ederek hiçbiryere varılamaz.Herkes kendi yeteneği ve gücü nisbetinde islama hizmet ediyorsa bu zatlara hizmetleri ölçüsünde saygı duymak gerekir.Bu zatlara insan üstü nitelikler yükleyerek hiçbiryere varılamaz.İslam sözkonusu olunca önce kendimize bakalım.İslam için ne yapıyoruz diye kendimizi irdelemeliyiz.VEDE POLİTİKA ile DİNİ asla va asla karıştırmayalım.Allah,islamada vatanada hizmet edenlerden razı olsun.PUT yaratmayalım lütfen!...

    YanıtlaSil
  18. Müslümana haram cesmesine dair...
    Yukardaki olaydan aslinda ikinci bir yorum daha cikarilabilir, bilmiyorum siz hic bu yorumu düsündünüz mü ama, Müslüman Osmanli vatandasinin devletine , padisahina ne kadar bagli oldugu, devlet cok degerli bi alimi cuma namazinda derdest ediyorsa bile, mutlaka devletin gecerli bir nedeni olacagini düsünmeleri. yani türklerdeki 3000 yillik devlet gelenegi...

    YanıtlaSil
  19. saadet partisi yıllarca inanan insanları tabiri caizse uyuttu.türkiye müslümanlarını ve gurbetçileri sadece söğüçle
    di. allah aşkına ülke insanına uzun vadede plan ve projesi varmıdır.herşey hayal mahsülü duvara tosluyor.ve size herkes oy verme mecburiyetinde değil.avrupada milli görüş ne yapmıştır kaç müessesi vardır sadce para para artık bırakın ve gerçeklerle yüzleşin.allah bereketi vermiyor.samimi olun değilse böyle yüzde 2-3-5 gider gelirsiniz.müslğmankar arası iyi diyalog kurun sizden olmayanlara yan bakıyorsunuz.bunlar islam inancında yoktur.sizi ilkeli duruşa davet ediyorum

    YanıtlaSil
  20. Neden millet adszı olarak yazıyor? İsimlerinizi belirtsenize !

    YanıtlaSil
  21. Kazım AksöğütMayıs 11, 2009

    Şimdi birisi çıkmış Milli Görüşü yüzde 2 ,3,5 falan gibi oy kapasitesi ile değerlendirmiş! Kardeşim Milli Görüş sizin aklınızın alamadığı ölçülerde etkisi olan bir harekettir.Mülümanlar arası diyalog çok güzel bir noktaya işsaret edilmiş!Hristiyan ve yahudilerle diyalogu savunan bir'ilerinin aksine bir görüş.Bak Numan kurtulmuş ne demiş

    ''Bizim kendi çizgimiz açık ve net. Biz özgürlükçü, adaletçi bir çizgideyiz. Yerli, milli bir siyaset yapıyoruz. Anti-emperyalist ve maneviyatçı bir çizgide siyaset yapıyoruz."

    Sizin hocaefendiniz veyahut cemaatiniz bunları söyleyebiliyormu ? İte bu da bizim FARK' ımız...

    YanıtlaSil
  22. neval kardeş isim yazmış yazmamış ne farkeder boyle ufacık bı detayla uğraşılıyor...Sn Kurtulmuş gerçekleri söylüyor ama bunlar duymaktan,düşünmekten hep kaçınılmış gerçekler,o y.zden bir kesimi bu kadar rahatsız etmesine şaşmamak lazım.Saadet partisi yıllarca inanan insanları uyutmuş.Bi kaç Allah'tan korkmaz Mılli görüşün adını kullanıp yapmışsa adiliğini ne diye fatura Saadet partisine kesiliyor ki???E şimdi noluyo Ak parti genel başkanımız bakanlarımız Milleti ayakta uyutup toprakları paylaştırıyor.O zaman uyutuldunuz bari şimdi uyanın...

    YanıtlaSil
  23. cemaatler arasında siyasete girmeyen tek cemaattir ..

    YanıtlaSil
  24. HABERİN BAŞLIĞI BİLE ACAİP... BİR SİYASETÇİ, BİR DİN ÂLİMİNE NASİHAT EDİYOR(?). HERKESİN KENDİ SİYASÎ TAVRI VE ÇEVRESİNDEKİLERİN SORULARINA VERECEĞİ CEVABI BULUNABİLİR. SİYASÎ TAVIR VE SORULARA CEVAP VEREBİLMEK, ANCAK PARTİ KURMAK YOLUYLA MI OLABİLİR? "-PARTİ KUR, ÖYLE KONUŞ!" DEMEK,TEMEL HAK VE HÜRRİYETLERİ ENGELLEMEK DEĞİL MİDİR? SİZ PARTİ LİDERİ OLUP BİRŞEYLER YAPMAĞA UĞRAŞIYORSUNUZ DİYE HERKESİN SİZİN DESTEKLEMESİ Mİ LAZIM? KENDİNİZDE BU HAKKI NASIL GÖREBİLİYORSUNUZ? HERKES, SİYASÎ VE VİCDANÎ KANAATLERİNDE HÜRDÜR VE ONUNLA İLGİLİ YAPTIKLARINDAN KENDİSİ MESULDUR. İNSANLARI, BİLHASSA DİN ÂLİMLERİNİ YARGILAMAK, SİZE VE BİZE DÜŞMEZ; O ALLAH'IN İŞİDİR. AKP KAPATILSAYDI, ONUN OYLARI SİZE GİDEBİLİRDİ,SİZİN VARLIĞINIZ O TAKDİRDE BİR ALTERNATİF VE GEREKLİ İDİ. FAKAT MEVCUT DURUMDA SİZ, OTOBÜSÜN KAPTAN ŞÖFÖRÜ SÜRÜCÜLÜK GÖREVİNİ YAPARKEN DİREKSİYONA GEÇMEK İÇİN KAPTAN ŞÖFÖRÜ YIPRATMAĞA ÇALIŞAN YEDEK ŞÖFÖRE BENZİYORSUNUZ. HERKESİN YANLIŞLARI OLABİLİR VE O YANLIŞLAR HOŞ GÖRÜLEMEZ.FAKAT İKTİDARDAKİ KİŞİNİN YANLIŞINI NAZARA VERİP ONU SİLİP ATMAK VE ONUN YERİNE GEÇMEK İÇİN MÜCADELE VE YIPRATMAK GAYRETLERİ Mİ, YOKSA ONU BULUNDUĞU YERDE İSLAHA ÇALIŞMAK MI "İHLASLI" BİR MÜ'MİNE DAHA ÇOK YAKIŞIR? BİRİNCİSİNİ YAPANAANCAK, "SİYASÎ MUHTERİS" DENİLEBİLİR. YOLSUZLUKLAR VARSA, DÜZELTEBİLMENİN İKTİDAR PARTİSİNİ YIKMAKTAN BAŞKA ÇARELERİ DE VARDIR. NİÇİN O ÇARELERE ODAKLANMAYIP, YIKICILIĞI "MİLLETE VE DİNE HİZMET"(?) ZANNEDİYORSUNUZ? BU TARZ HAREKETİNİZ NE DERECE "İHLASLI" OLABİLİYOR, MUHASEBESİNİ İYİ YAPABİLİYOR MUSUNUZ? SON SEÇİMDE BÜYÜK KAMPANYALARLA AKP'NİN OYLARINI DÜŞÜRÜP KENDİNİZ %3 OY ALMAYI BAŞARI SAYMANIZ (?) DA AYRI BİR GARABET DEĞİL Mİ? ALLAH SİZE SEÇİMLERDE ALDIĞINIZ OYU MU, "İHLASLA YAPTIĞINIZ AMEL"İ Mİ SORACAK? HEPİMİZ ALLAH'A HESAP VERMENİN ŞUURU İLE YAŞAMALAYIZ, PARTİZANLIKLA DEĞİL!
    Faruk GENÇ

    YanıtlaSil
  25. yıl 1998 fethullah gülen:gökten cebrail inse parti kursa o partiye oy vermem.yıl 2009 yine fethullah gülen:şu an iktidarda olan parti desteklenmelidir.Cemaatin siyasete bulaşmadığını söyleyenlere

    YanıtlaSil
  26. NUMAN BEYİN KONUŞMALARINI ÇOK İİ TAHLİL EDELİM ARKADAŞLAR. ÖZELLİKLE FETHULLAH GÜLENE YAKIN OLANLAR.. DUYGUSAL DAVRANMADAN İİ DİNLEYİN KONUŞMALARINI HEMEN ZIRT DİYE NUMAN BEYE TEPKİ VERMEYİN..MİLLİ GÖRÜŞ ÖLEDE GELECEK BÖLEDE İNŞAALLAH.. AMA FETHULLAHÇILAR NERDE OLUR OZAMAN BİLEMEM.. MİLLİ GÜRÜŞÜ HALA ANLAYAMADILARSA O BİZİM KUSURUMUZ DEĞİL KENDİLERİNİN FARKINDA OLMADIKLARI NEFSANİ DUYGULARIDIR. DİYE DÜŞÜNÜYORUM İÇLERİNDE ÇOK SAMİMİ OLAN ARKADAŞLARIMIZ OLMAKLA BİRLİKTE İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ DİYORUM..MİLLİ GÜRÜŞÜ ANLAMAYA DAVET EDİYORUM HER MÜSLÜMANIM DİYEN KİŞİYİ..SELAM VE DUA İLE

    YanıtlaSil
  27. saadet partisi içinde kaçtane işçi parti kökenli insan vardır?

    saadet partisi içine işçi partililerden sızma olmuşmudur.

    saadet partililer işçi partisine nasıl bakmaktadır ve onları partilerine davet ederlemi.

    rp ve o kökenden gelenler den kaçtanesi bugün 27 şubat 1998 den 1 gün ileri gidebilmiştir.

    saadet partisi ilk önce 28 şubatta kendilerine yapılan ahlaksızlığın hesabını sorma cesareti gösterip,namuslarını temizlesinler derim,gerisi hep işçi partisinin dümen suyuna girmekten öte olmayacaktır.

    YanıtlaSil
  28. numan bey gercekten onemlı bır acıklama yapmıstır fetullah hoca efendının cemaatı dagıldı dagılacak zaten cemaat ıcı kavgalar basladı su an hayırlısı olur insaallah

    YanıtlaSil
  29. Numan Hocanin Sorulari bence cok önemli... bu sorularin cevabini aramali.. art niyet gözetmemeliyiz. evet biz siyasi parti degiliz diyenlere , o zaman siyasi ve politize olmayin demenin vakti coktan geldi ve geciyor. Secimleri yakindan takip ettim. samanyolu tv de saadet partisi gecmedi denecek kadar az yer verildi. En cokta bir adamin numan hocayi ne niyetle cagirdiginin aciga cikmasinda yer verdiler. Orda da niyet neydi bilinmez ama.... gerisini siz düsünün.

    En cok saadet partisine yer vermesi gerekenler yer vermeyince, digerleri kendince niyete ne kadarda yer verdiler...

    YanıtlaSil
  30. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş a hak veriyorum.

    YanıtlaSil
  31. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş a hak veriyorum. Hoca efendi cemaati gerçek nurcuların ismini lekeliyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.