T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ABD İŞGAL GEMİSİ MARMARİS'TE !

Irak işgalinde görev alan Amerikan donanmasına bağlı “Oak-Hill” Amfibi Çıkarma ve Helikopter Gemisi, askerlerini eğlendirmek için Marmaris'e yanaştı.

Daha önce Hint Okyanusu, Kızıldeniz ve Akdeniz'de bulunan “Oak-Hill” gemisinin kapılarını basın mensuplarına açan gemi komutanı Gemi Komutanı Yarbay Roy Stapf, “Oak Hill” hakkında bilgi verdi. Gemide 350 deniz piyadesi ile 350 denizcinin bulunduğunu belirten Stapf, “Görevimiz nedeniyle çeşitli tatbikatlara ve eğitimlere katıldık. 4 aydır Afrika, Arabistan gibi bölgelerde sürekli çöl ve deniz üzerinde olunca Marmaris bize adeta cennet gibi geldi. Marmaris, doğal güzelliğiyle dünyanın belki en güzel limanlarından biri. Öncelikle çok temiz ve halkınız son derece konuksever" dedi.
“YENİ GEMİLER YOLDA”ABD Büyükelçiliği Askeri Deniz Ataşesi Yarbay David Renberg ise önümüzdeki günlerde başka ABD askeri gemilerininde Marmaris'e geleceğini belirterek, “Marmaris eğlence ve turizm merkezi olarak çok güzel bir yer. Burada Aksaz Deniz Üssü gibi son derece modern bir NATO üssünün de bulunması gemilerimizin buraya ziyaretlerini sıklaştırıyor. Amerikan gemileri daha çok Doğu Akdeniz'de görev yaptığı için İstanbul ya da Gölcük'e gitmek yerine burayı tercih ediyoruz. Bu bölgede birçok gemimiz bulunuyor” diye konuştu.YÜZEN ŞEHİRABD donanmasına bağlı “Oak Hill” gemisi adeta yüzen bir şehri andırıyor. İçerisinde 40 hafif araç, 12 tank ve ağır araç ile helikopter alabilen amfibi çıkartma gemisinde, askerlerin yararlanabileceği spor salonları, kantin ve restoran bulunuyor. Normal görev zamanında insani yardım amaçlı kullanılan geminin arka bölümünde bulunan iki adet “hoverkraft” modeli taşıyıcı ile geminin yanaşamadığı yerlerde, gemi içinde bulunan araçların karaya çıkarılması sağlanıyor.ÖĞRENCİLER GEMİDEBu arada, Marmaris Kenan Evren Koleji'nde eğitim gören ve İngilizce konuşabilen öğrencilerden ile ilçede yaşayan yabancıların çocuklarından oluşan bir grup öğrencinin gemiyi ziyaretine izin verildi.Öğrencilerin gemiyi ziyaretleri esnasında ABD'li askerler, silahlarını öğrencilere vererek poz verdiler.SAVAŞ GEMİSİNE PROTESTOBu arada, Türkiye Komünist Partisi üyesi bir grup, “Oak Hill” askeri gemisini protesto etti.Marmaris yat limanında toplanan protestocu grup adına açıklama yapan TKP Muğla milletvekili adayı Ahmet Aksüt, ABD Donanması'na ait geminin Kızıldeniz ve Akdeniz'de görev yapan bir çıkarma gemisi olduğunu belirterek, “ABD'ye rağmen Kuzey Irak'a operasyondan söz edilen bir dönemde, Amerikan askerlerine kucak açılmaktadır. Bu güzel kentin alnına üç beş kanlı dolar kazanmak için leke sürmek istiyorlar” dedi.

İnterBirlikAjans/Haber Merkezi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.