AMERİKA NE İSTİYOR ?

Amerika, müslümanı yargılıyor
ABD Müslüman yardım kuruluşlarını yargılıyor

Ortadoğu, Güney Asya ve Afrika'nın yoksul ülkelerindeki insanlara yardım götüren Amerikalı Müslüman kuruluşlar yargılanıyor.
GEREKÇESİ İSE TERÖR!
Terörü desteklediği gerekçesiyle, bir zamanlar Amerika'nın en büyük Müslüman yardım kuruluşu terör örgütlerine yardım ettiği gerekçesiyle yargılanıyor.
Texas'ta kurulmuş olan Holy Land Foundation for Relief and Development yardım kuruluşunun tüm mal varlığına 11 Eylül saldırılarından üç ay sonra el konmuştu.
ABD Başkanı George W. Bush'un da "Hamas'ı destekliyor" dediği yardım kuruluşuna Amerika'daki Müslüman toplum haksızlık yapıldığını belirtiyor. Yardım kuruluşunun yöneticilerinden biri bu kuruluşun deniz aşırı ülkelerde zulme maruz kalmış ve ihtiyaç sahibi savaş mağdurlarına yardım ettiğini belirtti. Vakfın avukatı John Boyd, kesinlikle Hamas'a bir yardımın söz konusu olmadığını ve Filistin'de bugüne kadar yapılan yardımların da diğer insani amaçlı yardım kuruluşlarıyla aynı doğrultuda yapıldığını belirterek, "Terörü destekleyecek hiçbir şey yapmadık" dedi. Vakıf yöneticilerinin yanı sıra, vakfa yardım eden bazı işadamlarının da sorgulandığı ülkede, Amerikan Başkanı Bush'un "terörle savaş" adı altında yürüttüğü çalışmalarda kamuoyundan ciddi tepki alıyor. Ulusal Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Dallas temsilcisi Halil Meek, "Bu, Amerika'da Müslümanların sesini kesmek için sistematik bir çalışmanın parçasıdır." dedi. Meek, "Zekâtını bu tür kurumlara vermek isteyen Müslümanlar artık aşırı takip ve baskıdan korkar oldu" dedi. Amerika'da daha önce teröre destek verdikleri gerekçesiyle hüküm giymiş onlarca iş adamı bulunuyor.
M. Hasan UNCULAR / Dünya Bülteni

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.