14 Temmuz 2007

LAL Mescidi Katliamına İntikam saldırısı

Pakistan'da Ölen Asker Sayısı 18'e Çıktı
Pakistan'da rejim askeri güçlerine yönelik gerçekleştirilen istişhad operasyonunda ölen Pakistan askerlerinin sayısının 18'e çıktığı belirtildi.

Pakistan rejim güçlerinin katlettiği Lal Mescidi şehidlerinin katliamın intikamanı almak için Pakistan'ın kuzey batısında gerçekleştirilen istişhad operasyonunda 12 Pakistan askerinin öldürüldüğü, 20 askerin de yaralandığı bildiririldi.
Pakistan ordu sözcüsü Vahid Adhad tarafından yapılan açıklamada Pakistan'ın kuzey batısında Pakistan-Afganistan sınırında Taliban ve El Kaide savaşçılarının güçlü olduğu bölgede bomba yüklü bir araçla Pakistan askeri konvoyuna istişhad operasyonu gerçekleştirildiği ve patlama sonucu en az 8 Pakistan askerinin öldürüldüğü belirtilirken bölge güvenlik kaynakları ise, öldürülen askerlerin sayısının 12 olduğunu ve 20 askerin de yaralandığını açıkladı.

Diğer yandan Lal Mescidinde şehid edilenlerin defnedildiği kabristan ziyaretçi akınına uğrarken ziyaretçilerin şehidlerin kabirlerini süslediği görüldü.
Protestolar sürüyor
Pakistan rejiminin Mescid katliamına tepkiler ise bütün Pakistan kentlerinde yayılarak devam ediyor. Pakistan'ın Lahor kentinde Cemaat-i İslami hareketine mensup onbinlerce Pakistanlı rejim güçlerinin katliamını protesto etti.
kaynak :isra haber















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.