15 Temmuz 2007

Yahudi Kongresi Müşerref'i övdü

Amerikan Yahudi Kongresi Başkanı Jack Rosen, Pakistan ordusunun Lal Mescidi"ne düzenlediği baskın nedeniyle Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref"i övdü.
Amerikan Yahudi Kongresi'nden yapılan yazılı açıklamada, “Başkan Müşerref"in bu adımı terörü destekleyen bir şebekeye karşı atılmış cesur bir adımdır” denildi.
Yahudi Haber Ajansı ise “Yaşasın Müşerref” başlığıyla yayınladığı yorumda, “Pakistan"daki İslami muhalefetin ve radikal hareketlerin karşı çıkmasına rağmen Müşerref"in Lal Mescidi"nde yaptığı kaçınılmazdı” diyerek, Jack Rosen başkanlığındaki Amerikan Yahudi Kongresi"nin 2005 yılında Müşerref"i konuk ettiğini ve Rosen"in Washington"ı Müşerref"e deste vermeye çağırdığını hatırlattı.
İSRAİL'DEN MÜŞERREF'E ÖZEL DESTEK
Pervez Müşerref"in başkanlığı döneminde Pakistan"a bakışını değiştiren İsrail, bu ülkenin “terörle mücadele”de önemli bir ülke olduğunu ve iki ülke ilişkilerinin gelişmesine engel bir durum olmadığını öne sürdü.
Pakistan ile diplomatik ilişki kurulmasının Bangladeş, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerle diplomatik ilişki kurmanın kapısını aralayacağını düşünen İsrail, Pakistan"a girerek Afganistan, İran ve Doğu Asya sınırlarındaki nüfuzunu güçlendirmek istiyor.
MÜŞERREF İSRAİL YAKINLAŞMASI
2004 yılı Ocak ayında İsviçre"nin Davos kentinde Şimon Perez ile bir araya gelen ve Perez"in İsrail"i ziyaret davetini kabul ettiğini söyleyen Müşerref, BM Genel Kurulu"nun 60. dönem toplantılarına katılmak üzere gittiği New York"ta da İsrail Başbakanı Airel Sharon ile samimi bir şekilde tokalaşmıştı.
Müşerref, Eylül 2005"te New York'ta Jack Rosen"in başkanlığını yaptığı Amerikan Yahudi Kongresi"nde bir konuşma yaparak, Pakistan ile İsrail arasındaki ilişkilerin daha da ileriye götürülmesini istemişti
dünya bülteni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.