17 Ekim 2007

OYAK BANK nerede???

Yazarımız Hamid Şahinkaya Fatih Terim'in başlattığı, Haber Türk'ün öncülük ettiği yardım kampanyasına ''Milli Seferberlik'' demenin riskli olduğunu iddia etti ve bakın daha neler söyledi:


Şehit Ailelerine Yardım

Fatih Terim'in başlattığı, Haber Türk'ün sahip çıktığı Şehit Ailelerine Bağış Kampanyası çok geç kalmış bir eylemdir.

Şehit ailelerine ve Gazilere sahip çıkmak çok onurlu ve gerekeli bir davranış. Sebep olanlardan Allah razı olsun.

ANCAK!

Bazı sorularımız var. Çünkü kafamız bira karışık…

1-Şehit Ailelerine ve Gazilere sahip çıkmak birinci derecede devletin görevi değil mi? Örtülü kızların çetelesini tutan askerlerin ellerinde açlığa mahkum edilmiş kaç Şehit yakını veya Gazinin bilgisi vardır?

2- Bu kampanyayı 1984'ten beri akıl edememek bir eksiklik değil midir?

3- Şehitlere sahip çıkmak sadece para vermekle mi olur? Şehit annelerinin başörtüsü yüzünden üniversite kapılarından kovulmalarını engellemek için bir şeyler yapmak gerekmiyor mu?

4- Başörtülü Şehit yakınlarını protesto edip salonları terk eden subayları nasıl değerlendiriyorsunuz?

5- Şu ana kadar toplanan paranın büyük çoğunluğunu işadamlarının ve çok kazanan sanatçıların verdiğini biliyor musunuz? Bu kampanyaya Milli Seferberlik demenin risk olduğunu biliyor musunuz?

6- Şu ana kadar toplanan paranın batık bir bankanın batırdığı paranın çok cüzi bir kısmı kadar paraya karşılık geldiğini biliyor musunuz?

7- 50 milyar dolar bankalarca batırıldı. Paranın akıbetini ben bilmiyorum. Okul kızlarının nerede nasıl ilahi okuduklarını bilecek kadar dikkatli ve ferasetli gözlerin mutlaka kayıp elli milyar doların yerini bilmeleri gerekir. Gasp edilen bu paranın hırsızlardan alınıp Şehit Ailelerine ve Gazilere dağıtılması çok doğru olmaz mı?

8- Oyakbank'ta subaylarımızın 4 milyar dolardan fazla parasının olduğu açıklanmıştı. Subaylarımız bu kampanyaya neden katılmadı? Yani diyorum ki: Subaylarımız faize yatırdıkları paranın yüzde birini bağışlasalar 50 milyon ytl eder. Şu ana kadar binlerce insanın verdiğinden fazla eder. Ya da faizdeki paralarının 3 aylık faiz gelirini bağışlasalar iyi olmaz mı? Sakın yanlış anlaşılmasın, gözümüz yok kimsenin parasında. Nereden buldun diye de sormayacağım. Hayatını millete adarken yanlışlıkla zengin olan büyüklerimiz de küçücük fedakarlıkta bulunamazlar mı?

Hamid Şahinkaya



--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com/
-------------------------------------------------------------------------
Bir tehlike anında gemiden uzaklaşan fareler,
geminin batmamasını bir türlü affedemezler.

(W. Brudzinski)
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.