18 Kasım 2007

ABD'DEN RUSYA'YA YAPTIRIM TEHDİDİ..

ABD'den Rusya'ya yaptırım tehdidi
18 Kasım 2007, Pazar

Rusya'nın İran, Suriye ve Venezuela gibi ülkelere silah satmasından rahatsız olan ABD'li milletvekilleri, Moskova'ya ekonomik yaptırım uygulanması için tasarı sundu.

resim

DIŞ HABERLER ABD Temsilciler Meclisi, Rusya'ya "şer ekseni" ülkelerine askeri yardımda bulunduğu gerekçesiyle ekonomik yaptırım uygulanmasını öngören tasarıyı tartışıyor.

ABD'de Çarşamba günü Kongre'ye sunulan tasarıda, Başkan George W. Bush'un İran ve Suriye'ye silah sağlayan şirketlere yaptırım uygulanası isteniyor. ABD Başkanı tek başına şirketlere, kamu kuruluşlarına ve yabancı ülkelere ekonomik yaptırım uygulama yetkisine sahip.

Washington'un 2005 yılında İran'la 700 milyon dolarlık silah antlaşması imzalayan Rusya'nın Suriye ve Venezuela ile de askeri işbirliğine gitmesinden oldukça tedirgin olduğu belirtiliyor.

Washington daha önce de Rusya'nın söz konusu askeri ilişkilerini eleştirmiş ve onları "siyasi açıdan istikrarsızlaştırıcı" olarak nitelemişti. Rus yönetimi ise silah ticaretinin bölgedeki askeri güç dengesini değiştirmediği ve bu ülkelerin öz savunma güçlerini geliştirme amacında olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, ABD'nin Avrupa'nın çeşitli bölgelerine füze yerleştirme planları yapması üzerine, Rusya silah alışverişlerini düzenleyen Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması'nı (AKKA) askıya alma kararı verdi. Kıta ölçeğinde tank, uçaksavar ve diğer ağır silahların taşınmasını sınırlayan antlaşma 12 Aralık'ta yürürlüğe girecek.

www.sol.org.tr


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.