18 Kasım 2007

abd ordusunda kaçak sayısı artıyor...

ABD ordusunda kaçak sayısı artıyor
18 Kasım 2007, Pazar

Irak'ta ve Afganistan'da ağır kayıplar veren ABD ordusunun askerleri firar ediyor. ABD ordusunda bu yılki kaçak sayısının savaş başladığından beri en yüksek orana ulaştığı belirlendi.

resim

DIŞ HABERLER Irak işgalinin başlamasından beri ABD ordusundaki kaçak sayısında yüzde 80 artış yaşanmasıyla en çok kaçak olayının yaşandığı yılın bu yıl olduğu belirlendi. Toplam sayıların Vietnam savaşından daha az olduğu açıklanırken, geçtiğimiz dört yıl içinde bu sayının düzenli olarak artış gösterdiği ve geçen yıla oranla bu yıl yüzde 42'lik bir sıçrama yaşandığı belirlendi.

Ordu kaynaklarına göre 2007 yılında her 1000 kişiden dokuzu kaçarken, bu sayı Eylül'de otuza çıktı. Geçen yıl 3 bin 301 kişi kaçmışken, bu yıl toplamda 4 bin 698 asker görevini bıraktı. Komutanlar ordunun neredeyse dağılma noktasına geldiğini kabul ediyorlar. Artan kaçak sayılarına rağmen ordunun bu insanları cezalandırmak için pek bir şey yapmadığı da belirlendi.

Irak'taki ABD askerlerinin kaçak oranlarıyla ilgili rapor iki ABD ordusu kaçağının Kanada'ya giderek mülteci statüsü almaya çalışmaları ve Kanada Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmeleri üzerine açıklandı. ABD ordusunun iki kaçağı Jeremy Hinzman ve Brandon Hughey birliklerinin ahlaksız ve yasadışı olarak tarif ettikleri bir savaşa gönderildiği haberinden sonra 2004 yılında ordudaki görevlerini bırakmışlardı.

www.sol.org.tr


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.