T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ADD’nin son marifeti

ADD'nin son marifeti
Merve KAVAKÇI


Atatürk'ü kazanç kaynağı yapmışlar. Saşırmadım. Sanki yapmadıkları şeydi. Ataturk'ü bir ideoloji haline getirip ondan hayat felsefesi çıkaranlar, onu insani vasıflarından ayıklayıp tanrısallastıranlar, kalplerini "Atatürk Atatürk" diye attıranlar simdi de onu kapitalist sistemle butunleştirmeye hazırlanıyorlar.

Atatürk resimli kredi kartları, Ataturk'çü Düşünce Derneği'ne maddi destek sağlamak üzere uretilmiş bir dehanın sonucu olarak Turk halkının hizmetine sunulacakmış.
Şaşmadım. Herhalde faiz oranlarını dusuk tutarak karta olan talebi artırmayı da akıl etmişlerdir. "Neyle ödeme yapacaksınız efendim, Visa'yla mı?" diye soranlara "hayır, Ataturk kartıyla" cevabını verenlere yaptıkları alisveris miktarınca da promosyon hedıyesı de verırler, tahmınim. Halkı her an tesvikte tutmak gerekir, degil mi yani?

Sonra kartı baskasına tavsiye edip yeni musteri, pardon destekci kazandıranları da ihmal etmemek gerekir. Onlara da is yerinde bir promosyon verilebilir mesela. Hatta daha iyisi, Ataturk kartı olmayanlar cezalandırılabılir.

Mesela, onlar her ay kredi kartı borclarını faize bulasmadan oduyor olsalar bile, odedıkleri kadar da borc "yuklenir," had bildirme babından. Kartı olana kapılar acılır, olmayanın suratına kapatılır yani. Arada bir de stetoskopla kalpler kontrol edilir: "Ataturk! Ataturk!" mu, bir sapma var mı? Sonra? Sonrası gelsin paralar, ihya olsun Kemalistler. Ne guzel.


Turkiye'de kadın-erkek eşitligi

Geçen hafta açıklanan Küresel Cinsiyet Uçurumu 2007 Raporu bir iki yer istisna haber değerine layık gorulmedi anlaşılan. "Cagdas" Turk kadınını poster poster her gun teshir etmekten ayrı bir gurur duyan degerli Turk basını mesela, konuyla hic ilgilenmedi.

Halbuki Cumhuriyet kadınının gucunden, basarısından abartılı dillerle bahsetmeyi pek severlerdi. Bu sefer oyle olmadı. Ortada ovunulecek soyle dursun, utanılacak bir durum da olunca, iyisi mi baska taraflara bakalım, hic duymamıs olalım dediler belki de. Dunya Ekonomik Forumu bunyesinde hazırlanan arastırma raporu, Turkiye'yi kadın erkek esitligi acısından 128 ulke arasında 121. sıraya yerlestirivermis. Sok edici haber bununla kalsa yine iyi. Asil utandırıcılıgı hangi ulkelerin bu sıralamada bizden once geldigiyle sabitlesiyor. Iran, Mısır ve Moritanya.

Nasıl? Her bir fırsatta asagıladıgımız Iran'da, kucuk gordugumuz Arabın Mısır'ında –dıgerini saymayacagım bıle- kadınlar erkeklerle daha esitmis. Kime nazaran? Bize nazaran. Biz ki yuzumuzu Batı'ya donmusuz, biz ki kendimizi "Ortacag'da esir kalmıs" dogulu Muslumandan ve ritullerinden ayrıstırmakta gurur bulmusuz, biz ki "kadını" devletsel basarının olcusu kilmısız, bir Iran kadar bile olamamısız! Peki neden? Kadın-erkek esitligine gelebilmek icin once cozmemiz gereken kadınlararası esitlik sorunu var da ondan. Anayasa'da verdigin esitlik halka yansımıyor da ondan Uretmek, gelismek, ogrenmek ısteyen kadını "yeterince Batılı gozukmuyorsun" diyerek onunu kapatıyorsun da ondan. Simdi git, ayıkla pirincin tasını!

8 asker

DTP'nin girisimiyle geri alınan kayıp askerler kurtulduklarına sevinemeden tutuklandılar. Ana babaların da evlatlarına kavusma sevinci kursaklarında kalmıs oldu. Olayın aydınlatılması, askerlerın dusmanla isbirligi icinde olup olmadiklarının acıga cıkartılması icin sorgulanacaklar. Bu tamam da, hadisede bu sekiz askerden baska sorumlu tutulması gereken yok mu? Bu cocuklar, kendi kendilerine mi "buharlastılar"? Bunların baglı oldugu bir tabur, bir komutan yok muydu? Vardi elbette ama Genelkurmay Baskanlıgı ısrarla hicbir komutanın gorevden alınmadıgını defalarca anons etti. Belli ki yine " iyi cocuk"lar vardi ortada.
Onumuzde iki secenek var. Ikisi de isleri daha az cetrefilli kılmıyor. Bu askerler kendi istekleriyle gittiler veya zorla goturulduler. Iki durumda da sekiz askerden baskan sorumlu tutulacak "birileri" var. Ama tutulamiyorlar. Ayrica iki durumda da askeri istihbarat sisteminin sorgulanması gerekiyor. Ne yani bizim hepimizin cebinden cıkanla olusturulan bu sistem neden dogru durust islemiyor sormayacak mıyiz? Demokrasi, denetim/hesap verme anlamina gelmiyor mu?



--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com/
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.