13 Kasım 2007

AMERIKAYA KAFA TUTANLAR

DÜNYA ONLARI KONUÞUYOR



DUNYA ONLARI KONUSUYOR

Amerika'ya kafa tutan 3 lider
Iran, Venezuela ve Pakistan'in onurlu politik tavirlari isgalcinin yuzunde tokat gibi patliyor


ABD'nin hedefindeki Iran Cumhurbaskani Mahmud Ahmedinecad, tehditlere boyun egmeyecegini dunyaya ilan etti. "Dusman saldirirsa sonucuna katlanir" diyen Ahmedinecad, gecen hafta savas ucaklarini Irak'a sokup, ulkesini tehdit eden PKK'nin yan kolu PJAK'a bomba yagdirdi.

Iran'la yakinlastigi icin ABD tarafindan hedef tahtasina oturtulan Pakistan Devlet Baskani Pervez Muserref ise isbirlikci Benazir Butto'yla savasiyor. Basbakan Sevket Aziz de yaptigi aciklamada, "Pakistan, Turkiye ve Iran arasindaki buyuk birliktelik hayati onem tasiyor" dedi.

LatIn Amerika'nin direnisci lideri Hugo Chavez, kuresel patron olma hevesindeki ABD'nin ensesinde boza pisirmeye devam ediyor. "Bu imparatorluk mutlaka cokertilmeli" diyen Venezuela Devlet Baskani, ABD emperyalizmi yikilana kadar mucadelesini surdurecegini soyluyor.


Iste Amerika'ya kafa tutan 3 lider
ABD'nin dunyanin efendiligine soyunmasina karsi Ahmedinecad, Muserref ve Chavez buyuk bir mucadale ornegi veriyor


Ahmedinecad, BOP'a engel
ABD, Buyuk Ortadogu Projesi altinda Orta Dogu haritasini degistirme planlarinin onundeki en buyuk engel olarak Iran Cumhurbaskani Mahmud Ahmedinecad'i goruyor. Bunu bizzat ABD Disisleri Bakani Rice acikladi. Rice, Ahmedinecad'in bolgedeki cikarlarina karsi buyuk bir engel teskil ettigini soyledi. Ahmedinecad da, 'Buyuk Seytan'olarak adlandirdigi ABD'nin dunyanin basina gelmis en buyuk bela oldugunu soyluyor. Amerika, Iran'i vurma hesaplari yaparken Mahmud Ahmedinecad, "Tehditlere boyun egmeyiz. Dusman bize saldirirsa sonucuna katlanir" diyor. Dun Iran Ordusu Hava Kuvvetleri Komutani Tuggeneral Ahmed Mikani de, "Iran'a saldirma ABD'nin kendi olumunu kendisinin hazirlamasi ile es anlamlidir" dedi. Iran Cumhurbaskani, ABD'ye ragmen nukleer projelerini de sonuna kadar surdurecegini belirtiyor. Ahmedinicad, teror orgutu PKK'nin da ABD kontrolunde oldugunu belirterek, "her karisIkligin ardindan seytan ABD'nin ciktigini" vurguluyor. Son olarak, Iran savas ucaklari Ahmedinecad'in direktifleri dogrultusunda Kuzay Irak'ta yuvalanan teror orgutu PKK'nin yan kolu PJAK'i bombaladi.


Muserref'ten ABD oyununa darbe
ABD, Iran ile yakin isbirligine giren Pakistan'da Benazir Butto'yu iktidara getirerek bu ulkedeki kontrolu eline almak istiyor. Bunu goren Devlet Baskani Pervez Muserref de ulkesinde sIkiyonetim ilan etti. Muserref boylece ulkedeki oynanan oyunu bozmak icin buyuk bir mucadeleye giristi. Basbakan Sevket Aziz de, Basbakanlik konutunda Turkiye'nin Islamabad Buyukelcisi Engin Soysal ile Iran'in Islamabad Buyukelcisi Masallah Sakiri'yi kabul ederek Muserref'in planini ortaya koydu. Aziz, ulkesinin Iran ve Turkiye ile iliskilerinin, ortak inanc, kultur ve tarihe dayandigini belirtti. "Pakistan, Turkiye ve Iran arasindaki buyuk birliktelik hayati onem tasiyor" diye konusan Aziz, Iran ve Turkiye ile isbirligi ve dostluk baglarinin daha da gelistirilmesi gerektigi dusuncesinde olduklarini ifade etti. Bu aciklamanin Muserref'in Turkiye ve Iran ile ABD'ye karsi bir ittifak arayisina girdigi anlami tasidigi belirtiliyor.Ancak cumhurbaþkaný Gül Amerikaya yandaþ tavrý nedeniyle iþbirliðine karþý çýkýyor.


Latin Amerika cephesi
ABD'nin Latin Amerika'da yayilmaci politikasina karsi en buyuk mucadeleyi ise Venezuela Devlet Baskani Hugo Chavez veriyor. Chavez, ABD'nin bolge icin buyuk bir tehdit oldugunu belirterek, "Bu imparatorluk cokertilmeli" diyor. Venezuela lideri Chavez, ulkesinde bir yandan milli anayasa olusturuyor, diger yandan Bolivya, Kuba, Peru gibi ulkelerle yakin isbirligi kurarak, ABD'ye karsi cephe olusturuyor. Chavez'in Iran ve Kuzey Kore gibi ABD'nin hedefindeki ulkeler ile de stratejik isbirligi yaptigi bildiriliyor. ABD ise, Chavez'i devirmek icin ulkedeki muhalefeti sokaklara dokuyor. Bu arada CIA ajanlari da Chavez'i ortadan kaldirmak icin suikast planlari yapiyor. Chavez, kendisini oldurmek istediklerini belirterek, "Bunlara papuc birakmayacagim. ABD emperyalizmi yikilana kadar mucadelemi surdurecegim" dedi.













Get easy, one-click access to your favorites. Make Yahoo! your homepage.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.