T a r a f s ı z D e ğ i l i z

BİZ TÜRK DİLİ YÜZÜNDEN GERİ KALDIK!

1983 yılında Genelkurmay Başkanlığı tarafından 3 ciltlik Atatürkçülük kitabı hazırlandığını söyleyen Prof. Aydın Köksal, kitapla ilgili kendisinin de aralarında bulunduğu 42 profesörün askerler tarafından çağrıldığını belirterek, şunları söyledi:

"O zaman ben doçenttim. Kenan Paşa ve Milli Birlik Komitesi üyesi general arkadaşları vardı. Bize, hazırlattırdıkları 3 ciltlik Atatürkçülük kitabını sordular. Düşüncelerimizi öğrenmek istiyorlardı. Ben ve birkaç arkadaş, kitapta Atatürk'ün dil devrimiyle ilgili çalışmalarına neden yer verilmediğini sorduk, bunun yanlış olduğunu söyledik. Israrla bunu dile getirdik. Bir generalin bizim bu düşüncemize karşı çıkarak, 'Evet Atatürk'e, medyunu şükranız. Mustafa Kemal bir kurtarıcıdır, her şeyimizi ona borçluyuz. Ancak beşerin de hataları olabilir. Atatürk'ümüzün de bazı hataları vardır. Eğer Türkçe'yi değil de İngilizce'yi resmi dil, devletin resmi dili olarak benimseseydi, şimdi biz Pakistan ve Hindistan gibi bütün millet İngilizce konuşuyor olacaktık. Hızla kalkınacaktık' sözlerini sarf etmesi hepimizi şoke etti."

(http://www.aktifhaber.com)


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.