T a r a f s ı z D e ğ i l i z

TKP ERGENEKON'un Neyi Oluyor!

Tarihin zulasını açmak elbette putların kırılması anlamına geliyor.

"Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz gibi isimlerin içinde bulunduğu çoğu doğrudan ABD tezgahında yetişmiş "ulusalcı" gruba yapılan operasyon ülkede esmesi istenen liberal-işbirlikçi rüzgarı kuvvetlendirecek. Operasyon bu kişilerden ziyade girilecek sürece gösterilecek yurtsever tepkileri bertaraf etmeyi hedefliyor."

Bu sözler 'Türkiye Komünist Partisi'nin sol.org.tr adli internet sitesinde yer alıyor.

'TKP' " Ergenekon " operasyonundan belli rahatsız olmuş.

...

"Tarihsel TKP", benim de uzun yıllar içinde yer aldığım, ömrünün büyük bir kısmını illegal koşullarda geçirmiş olan ve bugün artık var olmayan partidir.



TMuhteşem Özdamararihin Zulası

Değişimler yavaş gerçekleşiyor.
Ben hayatımın tam ortasındayım.
Yalnız
Tam ortası neresi
Söyleyemeyeceğim.


( Göran Sonnevi, ” Dil; Alet; Ateş İsveç’çe’den çeviri bana ait )

Türkiye’nin en ciddi toplumsal sorunlarından biri olan yüzleşme, daha doğrusu yüzleşememe, komünist hareketin önünde de devasa bir görev olarak duruyor.

Duruyor diyorum zira bu iş için biçilmiş kaftan vazifesi görecek olan bir vakıf var. (Türkiye Sosyal Tarih Araştırma Vakfı (TÜSTAV), 1992 yılında kuruldu. Kuruluş kararı Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) birleşmesiyle oluşan Türkiye Birleşik Komünist Partisi’nin I. Olağan Büyük Kongresi’nde alınan karar çerçevesinde TBKP Genel Yönetim Kurulu’nun çalışmalarıyla biçimlendi.)
Vakıf ne yazık ki beklentilerin tersine, burada girmek istemediğim iç hesaplaşmalar nedeniyle görevin üstesinden gelmek bir yana, adeta onun gerçekleşmesini engelleyici bir rol oynuyor.

Yüzleşme ve tarih birbirinin içinde yatıyor.

Tarihin zulasını açtıkça karsımıza yeni aynalar çıkıyor. O aynalar bize ” ne kadar çirkinsin ” bile deseler bakmak zorundayız. Kendi çirkinliğimizi, tıpkı güzelliklerimizi gördüğümüz gibi görebilmeliyiz.

Arada bir yüzleşme kapsamına girebilecek kitaplar çıkmıyor değil. Hoş bunlarin bir kısmı ” biz neymişiz be abi ” dedirten türden. Söz gelimi, kendisi de bir IKD üyesi olan esim, Tüstav yayınlarından çıkan ” Kızıl Feministler ” kitabini görünce ” biz feminist miymişiz? ” diye şaşırıp ” ah sen İKD’yi bana sor ” diyebiliyor. ( İlerici Kadınlar Derneği, 1975 yılında, tarihsel TKP’li kadınların öncülüğünde kuruldu.) Böyle olunca daha çok ” içerden sesler ” duymaya, sahici tanıklıkları, hakiki yaşanmışlıkları okumaya ihtiyacımız olduğu açıktır.

Tarihin zulasını açmak elbette putların kırılması anlamına geliyor.

"Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz gibi isimlerin içinde bulunduğu çoğu doğrudan ABD tezgahında yetişmiş "ulusalcı" gruba yapılan operasyon ülkede esmesi istenen liberal-işbirlikçi rüzgarı kuvvetlendirecek. Operasyon bu kişilerden ziyade girilecek sürece gösterilecek yurtsever tepkileri bertaraf etmeyi hedefliyor."

Bu sözler 'Türkiye Komünist Partisi'nin sol.org.tr adli internet sitesinde yer alıyor.

'TKP' ” Ergenekon ” operasyonundan belli rahatsız olmuş. Nedeni tarihin zulasında yatıyor.

'TKP’nin milliyetçi karakteri tarihinden, sahip çıkmaya çalıştığı gelenekten ileri geliyor.
Komünist hareketi Osmanlının son dönemlerinde ” azınlık ” sosyalist aydınlarca temsil edilen Marksist enternasyonalizm yerine, ittihatçı ve Türkçü görüşlerden gelen, Galiyev’in milliyetçi komünizmiyle haşır nesir olmuş isimlerle başlatırsanız varacağınız yer yukarıdaki 'TKP' açıklamasındaki cümlelerde son bulur.

Daha önce Değerli Nazim Beratlı bir yazısında sormuştu. ” Neden, örneğin Almanya’da azınlıkların solcuları, ana bünye içinde yer bulurken, Osmanlı’da böyle bir şey olmadı? Niçin Blagoev Bulgar; Zahariadis Yunan komünist partilerinin başlarına geçtiler de Türk komünist hareketine eklemlenemediler? Niçin Ermeniler Taşnak Partisi olarak ayrı örgütlendiler? Niçin Osmanlı Meclis-i Mebus an’ının sosyalist milletvekilleri Sivas, Kozan, Van ve Selânik’ten gelen Ermeni ve Bulgarlar? Almanya’da bunun tam tersi oldu ama...”

( Bu konuda bir yaklaşım örneği olarak Agos’un 25 Ocak tarihli sayısında Rober Koptas’in ” Ermeni Meselesi ve Solun Özeleştirişi ” başlıklı yazısını öneririm.)
Tarihin zulasını açtıkça kafamızı karıştıracak meseleler çoğalıyor.

Geçmişte hakikati görmek belki mümkün değildi. Yapacak çok isimiz vardı. Devrim yanı başımızda bizi bekliyordu! Bir dalgaya kapılmış gidiyorduk falan filan.
Şimdi artık bilebiliyoruz, en azından hissedebiliyoruz. Tutmayan, uymayan, ters gelen bir şeyler olduğunu gözlemleyebiliyoruz.

Hakikat, yalanı çıkardıktan sonra geriye ne kalıyorsa o oluyor.

Renklerin ötesindeyim
Saçımı kestim
Sakalımı kestim

Beyaz ışığın ortasında
Yalnızım

( Göran Sonnevi . ibid )

Putların sayısı az değil. Putların ruhumuzda ve kalbimizde edindiği yerler az derin değil.

O derinlik çok sayıda kavram üzerinde kutsallık yarattı. Hayati bir yana bırakıp kavramlara tapınmaya başladık. Onları alladık pulladık, değerinden ve gereğinden fazla önemsedik.

O kavramlar hayatimizin amacı olmakla kalmadı, bizimle birlikte hayati paylaştılar. Onlarla yattık, onlarla kalktık.Emek, komünist, devrimci, yurt, parti, yeni insan.

Tarihin zulasında sayısız kutsallıklar yatıyor. Uğruna ne güneşler batırdığımız kutsallıklar! Bizleri efsunlayan kutsallıklar!

Daha önceki yazımda emek kavramını ele almıştım. ” En yüce değer ” olduğu varsayılan emek’in insanı özgürleştirici olduğu fikrinin insanları nasıl Auschwitz modeline sürüklediğini örneklemeye çalışmıştım.

Simdi sırada parti kavramı var.

Düzenli aidat verilip bir organda çalışma zorunluluğu olan parti. ( Lenin )

En büyük ustalığımız, en ince hünerimiz ” olan parti. ( Nazım)


Muhteşem Özdamar/ İsveç

Not: Bu yazıda adı geçen sonraki yazılarda ele alacağım partinin, bugün siyasi partiler kanunu çerçevesinde kurulmuş olan ve açık milliyetçi politikalar izleyen “TKP” doğrudan bir ilişkisi yoktur.
“Tarihsel TKP”, benim de uzun yıllar içinde yer aldığım, ömrünün büyük bir kısmını illegal koşullarda geçirmiş olan ve bugün artık var olmayan partidir





KAYNK:
Muhteşem Özdamar
/ http://www.kuyerel.com/modules/AMS/article.php?storyid=2153



--
Blog Adresim

http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

6 yorum:

  1. Evet varolmayan TKP ile örgütsel bağımız yok.Varolmayan solculukla varolmayan komünistlikle varolma sorununu çmur atara aşacaklarını sananlarla hiç bir alakamız yok.>Çünkü biz bugün ki TKP yiz ve mücadele ediyoruz.Kendi sorunlarını çözemeyenlere debelenmelerinde kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Yukarda alıntı yaptığınız bölümün linkini neden vermediniz çok merak ettim?

    YanıtlaSil
  3. Bahsettiğiniz link hangisidir* ?
    Yazının Kaynağını soruyor iseniz yazının altında mevcuttur.....saygı ile

    YanıtlaSil
  4. T"k"P ergenkon'un avukatı oluyor...
    ekimci arkadaş, T"K"P bunun da ötesine gecmiştir. darbeci generaller tolon ve eruygur'un tutuklandığı operasyona ilişkin yaptığı basın açıklamasında ergenekon operasyonunun "Ekim Devrimi'nin Türkiye'deki etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik bir operasyon" olduğunu açıkladı. demek ki neymiş? ekim devriminin türkiyedeki izleri hurşit tolon ve şener eruygur gibi generallermiş! TKp, ulusalcıdan öte milliyetçi, "bir darbe olsa da şu kürtlerle islamcıları kesseler de kurtulsak" hayaliyle yaşayan, derin devleçe kurulan ve solla alakası olmayan bir avuç beyaz türkün partisidir. bu partinin ana gövdesini oluşturanların gelir ortalaması 3 ooo YTL üzerindedir. bir de oraya buraya koşturan, kemal okuyan ve tayfasının ayak işlerine bakan "zencilerden" oluşan alt gövdesi mevcuttur.

    YanıtlaSil
  5. YORGUN DEMOKRATNisan 03, 2009

    sayın adsız arkadaşım,ben bir kürt olarak söylediklerinden tedirgim oldum çünkü;oyumu tkp ye vermeyi düşünmüştüm bu geçen seçimlerde.Kafamda müthiş bir soru işareti bıraktın!!! ...YORGUN DEMOKRAT...

    YanıtlaSil
  6. slm yasasın özgürlük yasasın tam bağımsız türkiye evet var olmayan TKP ile örgütsel bağımız yok var olmayan solculukla var olamayan koministlikle var olma sorununu çamur atarak aşacaklalarını sanan BİR AVUÇ işbirlikçilerle hiçbir alakamız yok biz yarının türkiyesini kendi ayakları üzerinde duran tam bağımsız ulu önderin türkiye halkı tanımını kendisine ilke edinmiş olan
    bugunün tkp siyiz YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.