T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Boksta İlk Türk Dünya Şampiyonu

Profosyenel boksör Fırat Aslan, büyük bir başarıya imza attı ve Amerikalı rakibini yere sererek, Dünya Şampiyonu oldu, altın kemeri beline taktı.
Cruiserweight 91 kg. sikletinde dövüşen profesyonel boksör Fırat Arslan, Almanya'nın Dresden kentindeki Freiberger Arena Spor Salonu'nda yapılan maçta, Amerikalı Virgil Hill'i devirerek Dünya Şampiyonu oldu. Fırat Arslan, hafif ağır sıklette WBA Dünya Şampiyonası için Virgil Hill ile karşılaştı. 37 yaşındaki Arslan, WBA Dünya Şampiyonluğu için unvanı elinde tutan 43 yaşındaki Hill karşısında baştan sona üstün performans sergiledi. Profesyonel boks kariyerinde şimdiye kadar 31 maç yapan, 18'i nakavt olmak üzere 27 galibiyet, 3 beraberlik ve bir de yenilgi alan Fırat Arslan, uzun süredir beklediği bu maç için Dresden yakınlarındaki Sölden'de kamp yaparak hazırlandı. 56 maç yapan Hill, bunların 50'sini kazanırken 23 maçta rakibini nakavt etti. 2'si nakavt olmak üzere 6 maçta yenilen Hill, son olarak Henry Maske ile yaptığı maçı sayı ile kaybetmişti. Salonu dolduran binlerce Türk, Arslan'ı 12 raund boyunca yalnız bırakmayarak uzun süre tezahürat yaptı. Karşılaşmayı yayınlayan Alman ZDF kanalı Arslan ile karşılaşma öncesi ve sonrasında röportajlar yayınladı.

1 yorum:

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.