25 Kasım 2007

CEVİZ KABUĞU'NDAKİ SAYGISIZLIK

CEVİZ KABUĞU'NDAKİ SAYGISIZLIK

Hüseyin Elbistanlı, 24.11.2007 13:57

Bu hafta, Ceviz Kabuğu programında Türk Kurultayı tartışması vardı, merak ettim izledim. Türk Dünyası gerçeklerinden habersiz Hulki Bey, her sözü döndürüp dolaştırıp Başbakan'a hakarete ve Türkiye'yi küçümsemeye getiriyordu. Konuklarına sorduğu çanak sorularla, programa telefona katılan bazı izleyicilerle program adeta bir Türkiye düşmanlığına dönüştürüldü. Çok iğrenç iftiralar ve iddialar ortaya atıldı. Kısacası şu demek istendi: Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet niye Türk Dünyası kurultayı düzenliyor? Türk Dünyası'yla olan mevcut olumsuzlukların tamamı neredeyse türkiye2nin üzerine yıkılmaya çalışıldı. Hulki Cevizoğlu Orta Asya'ya örneğin Türkmenistan veya Özbekistan'a gidip te daha havalanında donuna kadar arama adı altında soyundurulup alaycı ve şüpheci bakışlara maruz kalmadığı için, o bölgelerin gerçeklerini bilemez. Türkiye'yi, Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanını aşağılamak kimsenin haddi değildir. Ben böyle bir terbiyesizliği ve saygısızlığı kabul edemiyorum. Türkiye,, 1991'den bu yana Türk dünyası için çok şeyler yapmıştır. Hükümetiyle, işadamlarıyla, eğitimcileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla büyük defakarlıklar yapmıştır. Eksiklikler hatalar olmuştur ama çok şey yapılmıştır. Sayın Abdulhaluk Çay bazı şeyler söylemek istedi ama meramını tam anlatamadı. Türk Dünyası'nın gerçeklerini bilmeyen bazı cahiller hayal aleminde Turan gezintisi yapıtorlar. Nitekim bu kafada olan insanların yolu bazı ülkelerden geçtiğinde kapıldıkları hayal aleminden uyanıp hayal kırıklığı yaşıyorlar ve bu defa da türk düşmanı haline geliyorlar. Ben böylelerini çok gördüm. Başbakan Erdoğan ve mevcut hükümet TİKA başta olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarıyla Türk Dünyasının yanındadır. Bunu bizzat görüyorum. Sayın Abdullah Gül ilk ziyareti Azerbaycan'a gerçekleştirmiştir. Düne kadar Türklükten bahsedeni FAŞİST diye niteleyen bazı MAOCU'lar şimdi başımıza türkçü-ulaslcı kesilip yavuz hırsız misali çığırtkanlık yapıyorlar. Yanlarına aldıkları şahıslarla ortak yönleri İslam düşmanı ve ateist olmalarıdır. İnanın bütün dertleri budur. Ne yapıp edip Özbekistan'da olduğu gibi Türk okullarını kapattırıp Türk firmalarının işini bitirdikleri gün görevlerini tamamlayıp mutluluğa ermiş olacaklardır. Uzun sözün kısası bu türk düşmanı sinsi hainlere karşı gerçek vatanseverler tek yürek tek yumruk olmalı, bu ikiyüzlülere papuç bırakmamalıdır. Türk Dünyası bazı atesitlerin babasının çiftliği değildir.



--
We are in the world as words are in a book. Each generation is like a line, a phrase...

Dünyada, bir kitabın içerisindeki sözcükler gibiyiz. Her nesil bir satır, bir cümle misali…
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.