DTP'lilere 7,5 Yıl Hapis İstemi

K.Irak'taki PKK kamplarına giden 3 DTP'li milletvekiliyle ilgili fezleke TBMM'ye gönderildi. Ayrıca 3 DTP'li vekilin 7.5 yıl hapsi isteniyor.
8 er ile ilgili hakkında fezleke düzenlenen DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, “Bizim vicdanımız rahat. 8 askerin annelerinin duaları bizimle” dedi. DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik "Fezlekenin uygulanması bizim için hiçbir sorun yaratmaz" görüşünü dile getirdi. DTP'li Kurtulan, yaptığı açıklamada, “insani bir kaygı ile siyaset dışı hareket ettiklerini" savundu ve şöyle dedi: PKK'nın kaçırdığı 8 er ile ilgili hakkında fezleke düzenlenen DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, 'Takdir edilmemiz gerekirken düştüğümüz durum düşündürücü' dedi.“İnsani amaçların iyi anlaşılması gerekir. Taktir edilecekken böyle bir durumun demokrasi açısından sıkıntılar yaratabileceğini düşünüyoruz. Bizim vicdanımız rahat. 8 askerin annelerinin duaları bizimle.” DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, fezleke ile ilgili olarak, soruları yanıtlarken, suç kastlarının olmadığını söyledi. Özçelik, 8 askerin kurtarılması için çaba harcayan kurumlara katkıda bulunduklarını kaydetti. Her şeyin hükümetin bilgisi dahilinde ve basını bilgilendirerek açık şekilde yapıldığını söyleyen Özçelik, "Hiçbir insanın ölmesine fırsat verilmemesi için çaba harcadık ve sonuç alındı” dedi. Özçelik, bağımsız yargıya ve TBMM'nin siyasi iradesine inanmak istediklerini belirterek fezleke konusunda endişe taşımadıklarını ifade etti. Özçelik, “Bunun cezası ne ise çekmeye hazırız. Biz tamamen insani kaygılarla hareket ettik ve askerler sağ salim döndüler.Sonuç alındı” diye konuştu. ANKA

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.