T a r a f s ı z D e ğ i l i z

iyi çocuklar


Adalet olmayınca hiç bir şey düzgün olmuyor. Bir şekilde eğreti duruyor. Mikrodan makroya bu böyle yada ben öyle düşünüyorum.

Şuradaki habere bir bakın ve ilk anda aklınıza ne geldiğini kendi kendinize tekrarlayın.

2005 yılının sonunda Hakkari ilinin Şemdinli ilçesinden PKK'lı olduğu genel kabul görmüş birinin muhtemelen paravan olarak kullanılan dikkanı bombalanıyor. Bombalanmanın hemen sonrasında 2 jandarma astsubayı ( istihbaratçı) ve bir PKK itirafçısı halk tarafından linç edilmek üzere yakalanıyor, olaylar büyüyor, bu 3 kişinin arabasından el bombaları çıkıyor. Olay büyüyor, bugünkü Genelkurmay Başkanı olayın hemen arkasından yakalananlardan biri hakkında "iyi çocuktur" diyor ve o dakikadan sonra olay kapatılmaya çalışıyor. Şemdinlinin ilk iddianamesini hazırlayan savcı meslekten atılıyor. Daha sonra o iddianameyi kabul eden hakimler tabiri caizse sürülüyor.

Sonunda yargılama bitiyor, cezalar veriliyor ve iyi çocuklar bayağı esaslı cezalar alıyor (hatırladığım kadarıyla 20 kusur yıl) Tabi dava iyi çocukların olunca yargıtay kararı bozuyor, gelinen noktada dava ile görevlendirilen mahkeme görevsizlik kararı veriyor. Peki kim görevli askeri mahkeme.

Afedersiniz ama sivil bir alanda mahkeme konu olan bir eylemin askeri mahkemede görülmesinin makul matıklı bir gerekçesi ne olabilir?

Dikkat edelim burada asıl öenmli olan orada yargılanan kişilerin suçlu olup olmadıkları değil, burada tartışılan bu ülkenin ne şekilde yönetildiği sorunu.

Adalet sistemine güven kalmayınca geriye ne kalıyor?

Çok uzun zaman önce Ecevit affı tartışmalarında ırzına geçilen genç bir bayan bağırıyordu, benim ırzıma geçenler Ecevitlerinde ırzına geçseydi, bunu yaparlar mıydı?

Bunun üzerinde çok çok ciddi düşünmek lazım. Adalet yıkılınca geride ayakta hiç bir şey kalmıyor. Ve Türkiyede adalet yıkılıyor. Artık AKP'nin bunu görmesi dileğiyle.



--
We are in the world as words are in a book. Each generation is like a line, a phrase...

Dünyada, bir kitabın içerisindeki sözcükler gibiyiz. Her nesil bir satır, bir cümle misali…
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.