T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Telefon Fislemede Istihbarat Krizi

Telefon Fislemede Istihbarat Krizi

Kaçakçılık ve Organize Suç'un bütün sabit ve cep telefonlarını fisleme izni TİB'e takıldı. TİB, KOM'a fisleme izni veren Diyarbakır 6. Ağır Ceza'nın kararını 'yetkisi yok' diye uygulamadı. KOM isyanda. Emnİyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baºkanlığı'nın (KOM) Türkiye'deki tüm cep ve sabit telefonları fiºleme izni Telekomünikasyon İletisim Baskanlığı'na (TİB) yetmedi. TİB, 'Sadece MİT ve polis istihbaratın fiºleme yetkisi var' gerekçesiyle KOM'un, MİT'in iki yıl önce tüm telefonları izleme izni aldığı Diyarbakır 6. Ağır Ceza'dan aldığı fiºleme iznini uygulamadı.KARªILIKLI DAVALARKOM Daire Baºkanlığı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 20 Temmuz 2006'da Türkiye'deki tüm GSM numaraları ile Türk Telekom'a kayıtlı sabit hat telefonlarının üç ay boyunca 'detaylı sorgulamasını' yapmak için karar çıkarttı. TİB mahkeme kararı üzerine tüm GSM ve sabit hat telefonlarının abone bilgileri ve adreslerini içeren programı KOM Dairesi'ne verdi. Ancak TİB Baskanı Fethi simsek, 'Bu yetki sadece 'önleyici istihbarat yetkisi' bulunan MİT ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Baºkanlığı'na aittir. KOM Dairesi olarak sizin böyle bir yetkiniz yok' diyerek İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. FݪLEME İKİ AY SÜRDÜİSTANBUL 12. Ağır Ceza Mahkemesi de TİB'in itirazını haklı buldu ve 'fiºleme' kararını 2 Ekim 2006'da iptal etti. KOM ilk karara istinaden 2,5 ay boyunca tüm cep ve sabit hat telefonlarının sorgulamasını yaptı. Ancak 12. Ağır Ceza'nın kararıyla fiºleme yarım kaldı. Karar tüm organize suç örgütlerinin takibinde kullanılan 'detay analiz raporunu' devre dıºı bıraktı. KOM, iptal kararına 'Yönetmeliğimizde merkez ve taºra teºkilatlarımızın 'istihbarat toplama' yetkisi yer almaktadır' diye tepki gösterdi. Ve MİT'e benzer bir yetki veren Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne baºvurdu. Mahkeme, KOM lehinde karar verdi. Fakat,TİB 'İletiºimin Tespiti Yönetmeliği'nde değiºiklik yapılmadan buna izin vermeyeceğini açıkladı ve 2 Ekim 2006'da 'detay sorgulama' hatlarını ve programını geri çekti. KOM istihbarat yetkisi istiyorEMNİYET Genel Müdürlüğü'nden üst düzey bir yetkili İletisimin Tespiti Yönetmeliği'nin telefon detay sorgulama için sadece MİT ve İstihbarat Daire Baskanlığı'na yetki vermesini elestirdi. Yetkili, ºunları söyledi: 'TİB kurulunca bu yetki KOM'dan alındı. İstihbarat da bu programı KOM Dairesi ile paylasmadı. Çifte standart uygulanıyor. Biz de yasadıºı terör örgütleriyle bağlantılı uyuºturucu, silah kaçakçılığı ve sahte para vb. operasyonlar gerçekleºtiriyoruz. Narko-terör raporu bu çalıºmaları ortaya koyuyor.' MİT, mailleri bile izlemistiMİT, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 8 Nisan-30 Mayıs 2005 arasında bütün cep ve sabit telefonlar, tüm e-mail yazıºmaları, faks ve SMS mesajlarını fiºleme izni almıºtı. MİT bu kararla telefon üzerinden gerçekleºen tüm iletiºimin dökümlerini almıºtı. Olay patlayınca MİT 'Sadece bölgesel izleme yapıldı' açıklaması yapmıºtı.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.