T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Www.Muhabbetullah.Com Risale-i Nur’un Penceresinden : SEMAVAT (GOKLER)


Risale-i Nur'un Penceresinden :
SEMAVAT (GOKLER)

"Bak su kainat bostanina, su zeminin bagina,su semanin yildizlarla yaldizlanmis guzel yuzune dikkat et."
Semavat , her vakit ve herkesin en cok hayretle bakip, zevk ile mutalaa ettigi tevhidin en parlak sayfasidir. Astronomi bilginlerinin bugunku tahminlerine gore, gunes sisteminin icinde bulundugu Samanyolu galaksisi, yaklasik iki yuz milyar yildizdan meydana gelmistir. Kainatta, Samanyolu galaksisi gibi yuz milyardan fazla yildizlar toplulugu tahmin edilmektedir. Butun bu yildizlar,
* Her biri gokyuzunde birer saray, * Allah'in varligina nur sacan birer delil, * Semanin arza bakan, Cennete dikkat eden binler mudakkik gozleri. * Birer nur alemi,* Meleklerin birer menzili, birer tayyaresi, birer mescidi.* Yuce alemlerin birer lambasi ve gunesi,* Sema denizinin birer nurani baligi.* Donanma elektrik lambalari gibi, Allah'in kemal-i Rububiyetini gosteren nurani sahitleri. * Sahit olan goklerin sehadet kelimeleri ve tebessum etmis nurani delilleri.* Sema tesbih eden bir deniz. Gunesler, aylar, yildizlar, tesbih eden kelimeleridir. * Butun yildizlar Cenab-i Hakk'in hukmu altinda, hem dunya, hem kabir, hem ahiret alemlerine ziya veren nurani hizmetkarlar olup, O'nun saltanatinin hasmetini gosterirler.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "Mucahitsiz Kalan Bir Ümmet Zelil Düşmeye Mahkumdur..!" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : mucahitler@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: mucahitler-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com.tr/group/mucahitler?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.