T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Www.Muhabbetullah.Com Risale-i Nur’un Penceresinden : ISLAM

Risale-i Nur'un Penceresinden : ISLAM

"Din hayatin hayati, Hem nuru, hem esasi Ihya-yi dinle olur, Su milletin ihyasi." Islam, Allah'in insanliga gonderdigi dinin adi... Insanligin kurtulus ve selamet recetesi...Bediuzzaman, bu konuda su ifadeleri kullanir: Islam,* Insanligin fitri dini * Iki hayatin ruhu (Hem dunya hem de ahiret hayatinin ruhu)* Saadetin fihristesi* Fenlerin efendisi ve yol gostericisi* Gercek ilimlerin reis ve pederi* Varlik aleminde, ezeli adaletin tecelli ve timsali.* Mevcudiyetimizin hamisi yani, varligimizin koruyucusudur.Hak dinin bu gibi ozellikleri yaninda, dinsizlik,* Muharrib-i medeniyet, yani, medeniyet tahripcisidir. 1917'de Rusya'da kurulan ve temelinde dinsizlik yatan sistemin 70 yillik gecmisi, ustteki hukmun bir ispatidir. Gercek medeniyet, hak dinin temelleri uzerine kurulan medeniyettir. Insanligin kemali ve mutlulugu, ancak boyle bir medeniyetle mumkundur. Bu noktada Bediuzzaman'in su tesbiti, son derece manidardir: Seriat,* Medeniyet-i fuzla yani, en ustun medeniyettir.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "Mucahitsiz Kalan Bir Ümmet Zelil Düşmeye Mahkumdur..!" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : mucahitler@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: mucahitler-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com.tr/group/mucahitler?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.