T a r a f s ı z D e ğ i l i z

'Yahudi Kürt Devleti' isteniyor


Yazıcıoğlu, Amerika ve İsrail'in birlikte yürüttüğü Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde Irak'taki bölünme senaryolarının yavaş yavaş sahneye konduğunu belirtti. Yazıcıoğlu, bu senaryolardan birini şu şekilde açıkladı...


Yazıcıoğlu'ndan çarpıcı sözler

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Irak'ın Kuzeyinde Musevi Kürt Devleti kurulmak istendiğini söyledi.BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Üstün Bol, Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer ile beraberindeki 23 şube başkanını kabul etti.
Toplantıda konuşan Yazıcıoğlu, Amerika ve İsrail'in birlikte yürüttüğü Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde Irak'taki bölünme senaryolarının yavaş yavaş sahneye konduğunu belirtti. Yazıcıoğlu, bu senaryolardan birinin de Irak'ın Kuzeyinde Musevi Kürt Devleti kurmak olduğunu ifade etti."Biz komşumuz Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması ve toprak bütünlüğü içerisinde demokratik bir yapıya kavuşarak, Irak halkının iradesiyle bir sivil otoritenin Irak'ı yönetmesini savunuyoruz" diyen Yazıcıoğlu, Irak'taki otorite boşluğundan en çok etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olduğunun altını çizdi. Yazıcıoğlu, Irak'ın Türkiye açısından terör üreten bir bataklık haline geldiğini ifade etti. Terörü kesin olarak gündemden çıkaracak bir ilişki oluşturulması gerektiğinin üstünde duran Yazıcıoğlu, çözüm önerileri ise şu şekilde sıraladı: "Irak-Türkiye arasındaki sınırın yeniden belirlenerek, daha güvenli hale getirilmesi, Irak'ın tümünü temsil edecek bir otoritenin ortaya çıkarılması, Irak'ta Türkiye'ye yönelik terör örgütlerinin barındırılmaması gibi temel beklentilerimiz var."Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu, "Barzani İtalya'ya gitti haberinden dolayı bir Türk gazetecinin sınır dışı edilme kararını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, "Barzani'nin yurt dışına tedavi maksatlı gidip gelmesinin açıklanması, bir 'sırrı ifşa' gibi anlaşılmış gözüküyor. Bir taraftan demokrasi, insan hakları diyenler, diğer tarafta sansürler getiriyorlar ve kendi bölgelerinde bu tür açıklamaları tahammülle karşılamıyorlar. Oluşturulan yapının tabii sonucu olarak bunu değerlendiriyorum" şeklinde yanıtladı.Kerkük ve Musul Bizim Milli DavamızdırBir gazetecinin Kerkük ve Musul'un statüsünün ne olacağını sorması üzerine, Muhsin Yazıcıoğlu, Kerkük ve Musul'da demografik yapının değiştirilmeye çalışıldığını, fakat Kerkük, Musul ve Telafer'in Türkmen şehri olduğunu ve bunun da muhafaza edileceğini söyledi.
Bu konunun hükümetleri de aştığını belirten Yazıcıoğlu, "Millet
buna razı olmaz" diye konuştu. Son zamanlarda toplumda meydana gelen milli reflekslere dikkat çeken Yazıcıoğlu, "Bu refleks öfkeye dönüşünce iktidarı da muhalefeti de önüne kattı, sürdü. Milletin gücü gerçek anlamda ortaya çıktığında önünde kimse duramaz. Kerkük ve Musul bizim milli davamızdır. Herhangi bir siyasal partinin meselesi değil, tarihten bize aktarılmış bir mirastır. Bunu kimse göz ardı edemez" ifadelerini kullandı.
cafesiyaset.com (özel)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.