T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ZAMANDA Kİ EŞARP REKLAMINA DİKİZ !





Zaman Gazetesi'nin ikinci sayfasında dün yayınlanan eşarp reklamı, bazı gazeteler tarafından 'Türbana alternatif arayışı' şeklinde yorumlandı: Türban yavaş yavaş açılıyor mu?

Zaman Gazetesi'nde dün yayınlanan eşarp reklamı, 'Türbana alternatif arayışı başladı' diye yorumlandı. Gazetenin ikinci sayfasının neredeyse tamamını kaplayan reklamı, eşarb firması Arancıa verdi. Reklamda, başını saçın öne dökülen kakülünü açıkta bırakan tarzda örtmüş bir mankenin resmi kullanıldı.
Gazetede Zaman'da yayınlanan eşarp reklamı ile ilgili haber bakın nasıl kullanıldı:

"GAZETENİN ikinci sayfasının neredeyse tamamını kaplayan reklamı, eşarb firması Arancıa verdi. Reklamda, başını, askerlerin de sıcak baktığı, saçın öne dökülen kakülünü açıkta bırakan 'geleneksel' tarzda örtmüş bir mankenin resmi kullanıldı.

SLOGANI DA MANİDAR
TÜRKİYE'de türban tartışmasının başlamasından önce bilinen, yaygın olarak kullanılan ve toplumun hiç bir kesiminden reaksiyon almayan bu baş bağlama tarzının reklamında, 'Gençlik güneşi yükseliyor' gibi manidar bir slogan da kullanıldı.
LAİK DİRENCİ KIRMAK İÇİN
SİYASETİNİ 'hoşgörü' tezi üzerine kuran Fethullah Gülen'in Zaman'ındaki bu reklam, türbanı 'siyasal İslam'ın simgesi' olarak gören laik kesimdeki direnci kıracak arayışın ilk adımı olarak yorumlandı. Radikal dinci kesimden ne tepki alacağı ise merak konusu oldu."


haber7

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.