T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Adımız gibi adımımız da Akif gibi olmalı

Adimiz gibi adimimiz da Akif gibi olmali

Adi gibi, inandigi davada sebatkârdi. Bildigi dogrudan kesseniz vazgecmezdi. Inandiklarini dobra dobra soylemekten cekinmezdi. Dert, yureginde yanginlara neden oluyordu. Yasadigi donem itibariyla cevresinde uc-bes insan disinda kimseyi bulamamisti. Onun icin ufkunu gelecege dikip, hazineler degerinde eserler birakmisti. Hayati bir numuneydi belki. Insan olmanin tum meziyetlerini gostermisti. Dostlarina yakin olmak icin evini tasiyan, verdigi sozu tutmak icin sirilsIklam islansa da onca yoldan gelen, dostunun cocuklarina evinin kapilarini acip babalik yapan, yetistiren de O'ydu. Evet Mehmet Akif Ersoy'dan bahsediyoruz...

Istiklal Marsi'nin sairi olmasaydi bugunun genclerinin cogu onu tanimiyor olacakti belki de. Tarih kitaplarinin arasinda unutulmaya yuz tutmus bir sair olarak kalacakti. Belki Akif'i sadece bir sair olarak tanitmak, onu anlamamak demektir. Cunku Mehmet Akif, sair olmanin yaninda imani, vatanseverligi, dogrulugu, sevgisi, fedakârligi, sadakati, kabina sigmayan karakteri ve yasadigi cagi asan ufkuyla vardir.

Mehmet Akif, her bir misrasinin yankilarini yuregimizin derinliklerinde duymamiz gereken bir isimdir. Ama bu hissiyat soguk bir istiklal Marsi terennumunden oteye gecmeyen bir vasfa donusmusse, kalbimiz bu sicakliga "gel" dememisse ne Akif'i anlayabiliriz, ne de anlatmak istediklerini...

Akif gibi inanmak, teslim olmak ve sebâtkâr olmak isteyip istemedigimizi sormaliyiz kendimize. Hayatimizin hangi saatleri Akifce bir adimi hatirlatiyor?

Uzun bir sûkût...

Adimiz gibi adimimiz da Akif gibi olmali. Yurekten inanip, kalbimizden konusabilmeliyiz. Akif'in kalbini bagladigi yere biz de baglanmayi arzulayip, ayni frekansta, O'nun duygularini gonderdigi boyuta biz de duygularimizi ulastirabilmeliyiz. Kim bilir belki, manevi anlamda Mehmet Akif'in dualarinin, yakarislarinin ve dizelerinin ucustugu bir yerlerden biz de nasibimizi aliriz.

***

Mehmed Âkif Istiklal Marsi icin acilan yarismaya, cebinde sadece borc aldigi 2 lira varken, '500 lira para odulu konuldu' diye katilmadi. Yarismaya gonderilen 724 eserden hicbiri 'Millî Mars' olmaya layik bulunmayinca, devrin Millî Egitim Bakani Hamdullah Suphi Bey'in ricasi ve yakin dostlarinin iknasiyla, bu odulu almamak veya derhal bir hayir kurumuna bagislamak sartiyla Istiklal Marsi'ni yazan, 'milletin malidir' diyerek 'Safahat' adli buyuk eserine almayan ve Yuce Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) gibi, 63 yasinda Hakk'a kosan Mehmed Âkif'i, rahmet ve minnetle aniyoruz. Kendisini ziyarete gelen bir gencin; 'Yeni bir Istiklal Marsi yazmak icab etse' diye basladigi soru uzerine, olum doseginden dogrularak, 'Allah bu millete bir daha Istiklal Marsi yazdirmasin' diye haykiran bu buyuk 'Millet Adami'ni, keske genclerimize okutabilseydik, daha yakindan tanitabilseydik...


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.