T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Başörtülü Engelli İçeri Alınmadı

'Özürlüler '07 Kongresi'nde Tüketiciler Birliği Engelli Tüketici Hakları Komitesi Üyesi Gülsim Horan, 'başörtülü' olduğu için kongreye alınmadı.

Engelsiz bir hayat için çalışmaya devam

İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Engelli Tüketici Hakları Komitesi'nin açtığı stand için görevlendirilen Horan, kongrenin adına uygun olarak “engellendi.” Genel Başkan Yardımcısı Nazım Kaya, durumu tutanakla tesbit ettiklerini belirterek “engelsiz bir hayat için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz hafta 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde özürlü haklarıyla alakalı talepler gündeme gelmişti. Bu hak taleplerini gündeme getirmek amacıyla da İstanbul Harbiye-Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde 'Özürlüler '07 Kongresi düzenleniyor. Ancak özürlü haklarının gündeme geldiği bu toplantıda Tüketiciler Birliği Engelli Tüketici Hakları Komitesi Üyesi Gülsim Horan, 'başörtülü' olduğu için' kongreye alınmadı.

Kongreye uygun şekilde engel çıkartıyorlar

Konuyla ilgili açıklama yapan Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazım Kaya; "Görevliler kongrenin adına uygun şekilde engel çıkartıyorlar" dedi. Kaya, “Tüketiciler Birliği bünyesinde 2003 yılında, engellilerin tüketici olarak hakları konusunda çalışma yapmak üzere Tüketiciler Birliği Engelli Tüketici Hakları Komitesi kurulmuştur. Tüketiciler Birliği her yıl düzenlenen Özürlüler 'O7 Kongresi'ne de katılarak, çalışmaların anlatıldığı stand açmaktadır. Bu yıl da, 6–9 Aralık 2007 tarihinde İstanbul/Harbiye-Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen kongreye katılınmış ve bir tanıtım standı açılmıştır” şekline konuştu.

Milli Gazete

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.