T a r a f s ı z D e ğ i l i z

BU DA HARIRI NIN NUMARASI!

Hariri'nin yeni ADSL numarasý


Hariri'nin yeni ADSL numarasi

Telekomunikasyon Kurulunun onayladigi yeni tarifesini 1 Mart 2007 tarihinden itibaren uygulamaya baslayan Hariri Telekom, sehir ici gorusme ucretleri ve sabit ucretlere yaptigi yuzde 25'lik zammin ardindan, simdi de ADSL abonelerini magdur etmeye basladi. Turkiye'de internet kullaniminin yayginlastirilabilmesi icin Haziran ayinda yeni kampanya baslatan ve o tarihe kadar ADSL baglantisina sahip olmayanlara 24 aylik abonelikte indirimli ucret vadeden Telekom, limitli internet kullanicilarina gonderdigi sisirilmis faturalar nedeniyle vatandaslari cileden cikardi.
20 YTL bedel
ADSL'e abone olan vatandaslar, Agustos'tan bu yana iki ayri faturayla borclandirildiklarini fark ettiler. Faturalardan birinde, normal ADSL ucreti kullanim ve kota bilgileri yer alirken, diger faturada, ADSL hattindan yapilan sehir ici gorusmelerin bedeli talep ediliyor. Gonderilen ikinci faturada, ADSL hatti icin yaklasIk 7 YTL tutarinda aylik/yillik ucretle birlikte, sehir ici gorusme ucreti, KDV, OIV (Ozel iletisim Vergisi) adi altinda toplam 20 YTL'ye varan borcla karsilasan aboneler, Telekom'un bu yeni uygulamasini sorgulamak amaciyla bulunduklari bolgelerdeki
Telekom subelerine akin ettiler. Hariri personeli ise uygulamayla ilgili cevap veremedi. Telekom calisanlari, faturalara itiraz etmelerini onerdiler.

Daha once de davalik olmustu
Kampanyasinda mevcut ADSL abonelerini magdur ettigini gerekce gosteren Hukukun Egemenligi Dernegi Baskani Avukat Erdem Akyuz, gectigimiz aylarda Hariri Telekom'u dava etmisti. Hariri Telekom'un (TTNet A.S.) yeni abonelerine ADSL aylik ucretlerini 29.00 YTL'den 14.99 YTL'ye indirmesi nedeniyle eski abonelerin magdur oldugunu gerekce gosteren Akyuz, "Keyfi ucret alinmasi yasa ve hukuk hukumlerine aykiridir" aciklamasinda bulunmustu.

Haber : Selda Ozturk KAY



Looking for last minute shopping deals? Find them fast with Yahoo! Search.


p>Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.