T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Bu Nasıl Açıklama!

Bu Nasıl Açıklama!

FST 11 Aralık 2007

1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars 6 Stars 7 Stars 8 Stars 9 Stars 10 Stars (7 votes, average: 8.57 out of 10)
izlenimler.net

yokbask.jpg Yeni YÖK başkanı atandı, ben de hemen kendisinin kamuoyuna verdiği ilk beyanatı inceledim. Bunu inceledim zira 2 gün içinde adamın (pardon adam dedim, "herifin", yok o da olmadı; "beyefendinin" o da lakap kanununa aykırı, "şahsın", çok resmi kaçtı polis zabtı gibi, "zatı alinin", amaan neyse…) şeceresi Doğan grubu medyasında deşildi ve 100 civarında yayını içinde "İslam" kelimesi içeren 3-4 tanesi liste başı yapılarak "al, adam dinci" sonucuna ulaşıldı. Bir de hanımının başı örtülü olsa "AKP döneminde eşinin başı açık olan memur olamaz" varsayımı da test edilmiş olurdu ama kader.

Neyse, elbette tutup Abdullah Gül som ulusalcı birini YÖK başkanı yapacak değildi ya, fıstık gibi kendi kafasından birini bulmuş, hatta adam benim kafama da yakın, öğrenciyle enseye tokat durumları filan varmış, ben de hoca olsam herhalde öyle olurdum. Yok ben öğrenciye sövmezdim, o kadar değil ama kafa yahut kebap hoca olacağım kesindir. Maaşlar iyi olsa bir üniversiteye kapak atardım, işitiyorum bir lise öğretmeni ile doçent neredeyse aynı maaşı alıyormuş, ne işim var üniversitede gider lise öğretmeni olurum, hem kafamı bozanı döver hem de haftada bir iki gün çalışıp öğretmenevinde okey kralı olurum. Üniversite cazip değil, kazık kadar adamlarla uğraş, makale yaz, bildiri, sempozyum filan adamı yorar. Lise güzel.

Neyse lafı karıştırmayalım, yeni YÖK başkanı Anadolu Ajansına bir açıklama yapmış, hayretler içinde kaldım. Yahu bu memlekette savcı filan yok mu? Bir milyon adamı ille de Çağlayan'a mı yığmamız lazım? Ben senelerdir rektör açıklaması okurum, dinlerim hepsi "üniversitelerin temel amacı rejimi korumak ve kollamak, Atatürk ilkelerini genç nesillere aktarmak" türü bildik ve önemli şeyler söylerler. Yeni atanan bir YÖK başkanın da türban ile ilgili soruya "bu konuda taviz veremeyiz" yerine bakın neler demiş:

"Benim kanaatim üniversitelerin tamamıyla serbest kurumlar olması ve sadece bilimle uğraşmaları. Üniversitelerimiz Türkiye'yi 21. yüzyıla taşıyacak bilgi birikimini üretmek zorunda. Benim amacım bu bilimsel çıktıyı artırmaktır. Eğer biz bunu yapabilirsek zannediyorum, türban sorunu, katsayı sorunu gibi sorunlar kendiliğinden hallolacaktır. Ama biz üniversiteleri önce o mecraya çekmek zorundayız. Zaten pek çok üniversitemiz iyi işler yapmaktadır. Diğerlerini de onların seviyesine çıkarırsak zannetmiyorum ki kimse türban ile şununla, bununla uğraşsın. Sorunun kendiliğinden ortadan kalkacağına inanıyorum. Üniversiteler, yapmak zorunda olduğu esas fonksiyonu yerine getirirse, bu türden şeylerle uğraşmayacağız."

Hoca biraz AKPvari laf yuvarlamış ama ilk gün için hiç de fena bir performans sayılmaz. Yalnız üniversitelerin serbest ve bilimle uğraşan kurumlar olarak lanse edilmesi hocanın bu konularda eksik olduğuna işaret ediyor. YÖK danışma kuruluna serbest aza olarak fahri doktor F.S. Tan'ı (uygun bir maaşla) atarsa kendisine üniversitelerin nasıl adam olacağını kısaca açıklayıveririm. Sonra türban, şu, bu da ne demek? Türban Türkiye'de bir rejim meselesi değil mi? Daha ilk günden küçümsemişiz meseleyi, ohoo işimiz var.

Hocam, kimse senden bilim, serbestlik filan istemiyor. Bak 45.ooo doktoralı(!?) "adam" ve "kadın" akademisyen uyduruk bir ingilizce sınavından 65 puan alamayıp "kaldırın dil puanını da hepimiz siyasi ahbaplık yoluyla terfi edelim " diyormuş. Bu ülkede üniversitenin amacı da rejimi korumaktır ve bizim rejimimiz "serbest tartışma" kaldırmaz. Dolayısıyla üniversite lisenin zorunlu devamı resmi okuldur.

Neyse, tüm danışmanlık barutumu bitirmeyeyim, bakarsın yarın bir telefon gelir "Fethi Bey YÖK başkanlığı sizden istifade etmek istiyor, 3.500 YTL aylık, 1.500 YTL lojman ödeneği, kabul buyurursanız bir de Meclis Divanına alınanlardan Peugeot 407 makam aracı" filan denir, fikirlerimi orada söylerim.

YÖK başkanını ise tanımıyorum, sosyolog olması biraz karnımı ağrıttı, pek akıllı adam çıkmaz sosyologlardan, piyasayı, dünyayı bilmezler, sırça köşkten analiz yaparlar, genelde milliyetçi, islamcı ya da solcusu piyasa karşıtıdır, liberal sosyolog işitmedim. Tabii Yusuf Ziya beyi (bey kullanılıyor muydu, biri kanuna bakıversin, 6 ay yemeyelim) bilmiyorum, inşallah aklı selim sahibi biridir. Bu arada çağdaş kesim epey Anıtkabir yolunu aşındıracak gibime geliyor bu gidişle, yalnız rektörler eskisi gibi rahat otobüslerle kıta bindirmesi yapar mı ondan emin değilim. Rektör beyanatları da yeni cumhurbaşkanı ve YÖK başkanına göre değişirse şaşırmayın.

Beyanatı eksik de olsa, yeni başkan camiasına hayırlı olsun.



--
We are in the world as words are in a book. Each generation is like a line, a phrase...

Dünyada, bir kitabın içerisindeki sözcükler gibiyiz. Her nesil bir satır, bir cümle misali…
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.