T a r a f s ı z D e ğ i l i z

"JİTEM var mı yok mu?"

"JİTEM var mı yok mu?"

"
JİTEM'e bağlı çalışan o kadar insanın açıklamalarına rağmen JİTEM'in varlığı kabul edilmemiştir, çünkü kanun dışı yapılanmıştır." diyen Bengi Yıldız, MGK'nın da kaldırılmasını istedi.Meclis Milli Savunma Komisyonu üyesi ve DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, "JİTEM var mıdır yok mudur? JİTEM'e bağlı çalışan o kadar insanın açıklamalarına rağmen kabul edilmemiştir, çünkü kanun dışı yapılanmıştır" dedi.Meclis Genel Kurulu'nda 2008 yılı bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Meclis Milli Savunma Komisyonu üyesi ve DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, tartışmalı JİTEM konusunu gündeme getirerek, "JİTEM var mıdır, yok mudur?" diye sordu. Yıldız, eski bir valinin, "JİTEM'le birlikte çok iyi çalıştık, neden 'yok' dediler, anlamadım. Bize göre model doğruydu, yeniden uygulanabilir" şeklinde açıklama yaptığını, Diyarbakır'daki bir davanın JİTEM'le ilgili olduğu gerekçesiyle Askeri Mahkeme'ye sevkedildiğini söyledi. Yıldız, "JİTEM'e bağlı çalışan o kadar insanın açıklamalarına rağmen, kabul edilmemiştir, çünkü kanun dışı yapılanmıştır" dedi. "MGK KALDIRILSIN" Yıldız, askerin hemen her gün siyasi konularda hem de Hükümet'e tes düşecek açıklamalar yaptığını ve her konuya müdahil olduğunu ifade etti. Yıldız, Atatürk'ün askeri siyaset dışında tutma projesinin 1960 darbesiyle ortadan kalktığını ve MGK'nın da ilk o tarihte kurulduğunu belirtti. Yıldız, "Yeni anayasada MGK'nın mutlaka kaldırılması gerekir. MGK kalkmadan, Genel Sekreterliğin sivil olmasıyla, askerin kışlaya dönmesi sözkonusu olamaz" dedi. Yıldız, Türkiye'nin bir darbeler ülkesi olduğunu ve siyaset geleneğinde askere "kurtarıcı" gözüyle bakılması nedeniyle demokratikleşme ve sivilleşmenin sürekli tehdit altında olduğunu ifade etti. Yıldız, MİT açısından zaman aşımına uğramış ve istihbari bilgi özelliğini kaybetmiş dosyaların kamuoyuna açıklanması gerektiğini kaydetti ve "Deniz Gezmiş, Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Adnan Menderes dosyalarının kamuoyuyla paylaşılmasında ne sakınca olabilir ki?

--
We are in the world as words are in a book. Each generation is like a line, a phrase...

Dünyada, bir kitabın içerisindeki sözcükler gibiyiz. Her nesil bir satır, bir cümle misali…
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.