T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Türk öğrenciler dünya ortalamasının altında!

Türk öğrenciler dünya ortalamasının altında!

OECD araştırmasına göre Türkiye'deki öğrenciler, dünya ekonomisinin yüzde 90'ını oluşturan 57 ülke arasında ortalamanın çok gerisinde kaldı. Dünyada ilk sıraları ise Finlandiya, Tayvan, Hong Kong ve Güney Kore paylaşıyor. OECD'ye bağlı Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı'nın 15 yaşındaki 400 bin genç arasında yaptığı araştırmanın sonuçları açıklandı. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı OECD'nin 3 yılda bir yayınladığı eğitim araştırmasında Asya Pasifik ülkelerinin ön sıralarda yer alması dikkat çekti. Gençlerin fen bilimleri, matematik ve okuduğunu anlama alanlarındaki performanslarının değerlendirildiği araştırmada, 2003 yılında ilk sırada yer alan Finlandiya, bu yıl da fen bilimleri başlığında ve araştırma genelinde ilk sırada yer aldı. Finlandiya'yı Hong Kong ve Kanada izlerken, Azerbaycan, Katar ve Kırgızistan son sırada yer aldı. Matematikte Tayvan, Finlandiya ve Hong Kong ilk 3'ü oluşturuyor.Okuduğunu anlama başlığında da Güney Kore, Finlandiya ve Hong Kong başı çekiyor.Türkiye 3 alanda da 57 ülke arasında ortalamanın altında kaldı. Fen bilimlerinde 44, matematik alanında 43'üncü sırada olan Türkiye, okuduğunu anlama başlığındaysa 37'nci sırada
.

Kaynak: ntvmsnbc.com




http://www.munod.org.tr
http://emreurfali.blogcu.com/





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.