31 Ocak 2008

DAVUTPAŞA SAVAŞ ALANI GİBİ ! VİDEO

İstanbul Davutpaşa Çiftehavuzlar Caddesinde bulunan bir binada patlama meydana geldi. Bölge savaş alanı gibi

SON DAKİKA :İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Davutpaşa Çifte Havuzlar Caddesi'ndeki meydana gelen patlamada ölü sayısının 17 olduğunu açıkladı


Davutpaşa'da bir çorap atölyesinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybederken, 34 yaralının olduğu belirtildi. İl Sağlık Müdürlüğü, enkaz altında 9 kişinin bulunduğunu açıkladı.Patlamanın nedeniyle atölyenin bulunduğu iş merkezinin 3 katının çöktüğü belirtildi. Maltepe Mahallesi Siteyolu Sokak 44 numarada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralının bulunduğu bölgeye sağlık ve İtfaiye ekipleri gönderildi. İş merkezinin üst katlarda halen çok sayıda ağır yaralı olduğu öğrenildi. Vakıf Gureba Hastanesi yer kalmadığı için ağır yaralıları kabul edemeyince ambulanslar başka hastanelere yönlendirildi. Vakıf Gureba Hastanesi'ndeki 7 yaralıdan 3'nün durumu ağır. Olay yerinden şuana kadar 18 ambulans yaralı taşıdı. Çevre ilçelerden itfaiye ekipleri bölgeye gelmeye başladı.

PATLAMANIN OLDUĞU İŞ MERKEZİNDE 136 İŞ YERİ BULUNUYOR

İstanbul'da patlamanın yaşandığı Maltepe Mahallesi Site Sokak 44 numaradaki iş merkezinde toplam 136 işyerinin bulunduğu bildirildi.

Toplam 19 bin metre kare üzerine kurulu işmerkezinde başta teksil, dokuma atölyesi, ambalaj, kırtasiye olmak üzere çeşitli işyerlerinin bulunduğu iş merkezinde kaç kişinin çalıştığı tam olarak bilinmiyor. Tam bir kaosun ve can pazarının yaşandığı işmerkezinde ölü sayısının artmasından korkuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile çevre belediyeler enkaz kaldırma çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Vatandaşların da akın ettiği olay yerinde yaşanan karmaşa patlamaya müdahaleyi zaman zaman aksatıyor. Görgü tanıkları patlamanın çok şiddetli olduğunu belirtiyorlar. Binanın iki katının tamanen çöktüğü bildirilirken, profesyonel kurtarma ekipleri binanın büyük bölümüne henüz ulaşamadı. Emniyet de patlamanın olduğu yerde geniş güvenlik önlemi aldı. Yeni patlamalar olabileceği yönünde bilgiler ışığında önlemler alınırken, patlama sonrası enkazın bulunduğu alanda yangın olayı yaşanmıyor
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.