T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Her gün bir Ayet, bir hadis ve günün duası

Her gün bir Ayet Bayağı insanlardan kimi de vardır ki, bilgisizce Allah yolundan saptırmak ve onu eğlence yerine tutmak için laf eğlencesi (veya boş söz) satın alırlar. İşte onlar için aşağılayıcı bir azab vardır. Lokman Sûresi / 6. Ayet Bu Ayet-i Kerime Elmalılı M. Hamdi Yazır'ın Kur'an Mealinden alınmıştır.Her gün bir Hadis356. Amr İbni Şuayb'ın, babası aracılığı ile dedesinden rivâyet ettiğine göre Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu."Küçüklerimize acımayan, büyüklerimizin (büyüklük) şerefini tanımayan bizden değildir ."[16][16] Ebû Dâvûd, Edeb 58; Tirmizî, Birr 15. Hadisin son kısmı Ebû Dâvûd'un rivayetinde "büyüklerin hakkını tanımayan" şeklindedir. Bu Hadis-i Şerif ERKAM YAYINLARI'nın Riyazü's Salihin adlı eserinden alınmıştır. Günün DuasıAllah'ım! Dilimiz döndüğü kadar, gücümüz yettiği kadar, aklımız erdiği kadar, gönlümüz el verdiği kadar yaptığımız ibâdetleri kabul buyur! Bizi, emirlerini kavramaktan, farîzalarını ifâdan, vecîbelerini idrâkten, sünnetini ihyâdan mahrum bırakma! Bize Rahmet ve Cennet yolunda kolaylıklar ihsan eyle! Bizi Cehennem ateşinden koru! Lütfen dualarımızda ezilen, sömürülen, işgal altındaki bütün Müslümanları unutmayalım!...
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~

Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.