T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Marksist-Leninist cunta, Cemal Madanoğlu, ve ekibi - 5/12

27 Mayıs'ı gerçekleştiren kadro içinde bulunan ve 12 Mart öncesinde yaşananları da yakından takip eden MHP Genel Başkanı Türkeş, muhtıra her ne kadar emir-komuta zinciri içerisinde verilmiş de olsa, muhtıranın altında Faruk Gürler ve Muhsin Batur imzalarının bulunmasından endişe duyuyordu.
Muhtıradan iki gün sonra Cumhurbaşkanı Sunay'ın, siyasi partilerin yeni dönemle ilgili görüşlerini almak için organize ettiği toplantıya katılan Türkeş, MHP adına verdiği teklifte şu konulara dikkat çekiyordu:

"a) Milliyetçi bir hükümet kurulmalıdır. Her problemimiz milliyetçilik ölçüleri içinde ele alınmalıdır.
b) Milliyetçi bilim adamlarından bir komisyon teşkil edilerek, 10 yıllık uygulama sonunda pek çok aksaklıkları görülen 1961 anayasasının milli gerçeklerimize ve milli bünyemize göre yeniden düzenlenmesi lazımdır.
c) Bu yeni anayasa referanduma sunulmalıdır.
ç) Seçim kanunlarında milli iradeyi tam yansıtacak şekilde değişiklikler yapıldıktan sonra seçime gidilmelidir."
Türkeş'in Cumhurbaşkanı Sunay'a sunduğu teklif metninde yeni kurulacak milliyetçi hükümetin alması gereken kısa vadeli tedbirler ise şöyle sıralanıyordu:
"1) Komünist anarşi hareketleri derhal durdurulmalıdır.
2) Komünist anarşinin durdurulması, ancak, tam hakimiyet kurdukları, üslendikleri ve kendilerine yan destekler sağlayan müesseselerin ıslahı ve sızmaya muvaffak oldukları devlet kuruluşlarındaki klik ve yuvalarının bertaraf edilmesi ile mümkündür.
3) İkinci maddede belirtilen işlemi yürütenleri aşırı sol, elindeki veya tesirindeki propaganda vasıtalarıyla (basının bir kesimi ve TRT gibi) yıpratmaya teşebbüs edecektir. Yine meselenin milli beka problemi olduğu anlayışının ciddiyetiyle aşırı solun neşriyat vasıtalarının kontrole alınması gerekir."
Milli Eğitim Reformu, Sosyal Reform, İdari Reform, Sanayi Reformu, Tarım ve Toprak Reformu, Vergi ve Mali Reform yapılmasının gerektiğine de dikkat çekilen teklif metni şu cümleyle noktalanıyordu:
"Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Türk milletlinin ve son bağımsız Türk devletinin bütünlüğünü ve varlığını korumaya yönelmiş, her türlü doğmadan uzak, milletimizi ilimde, teknikte, medeniyette dünyanın en ileri milletleri seviyesine çıkaracak, ona kuvvetli milliyetçilik şuuru, yüksek ahlak ve moral verecek, çağımız ekonomisine uygun, modern kitleyi üretime sahip kılacak her türlü davranışı destekleyeceğimizi beyan ederiz."

12 Mart muhtırasını açıkça destekleyen MHP'nin 9-10 Mayıs 1971'de gerçekleştirilen 10. Büyük Kurultayı da coşkulu bir havada geçti. MHP'nin 11. Büyük Kurultayı, Fahri Korutürk'ün cumhurbaşkanı seçildiği 1973'te gerçekleştirildi. 9-10 Haziran 1973 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen kurultay görkemli oldu. Tarihte kurulan 16 büyük Türk devletinin bayrakları, bozkurt resimleri, Alparslan, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim, Mustafa Kemal Atatürk, Mareşal Fevzi Çakmak ve Alparslan Türkeş'in resimlerinin işlendiği Türkiye haritası ve üç hilalli MHP bayrağıyla süslenen kurultay salonuna asılan şu pankartlar dikkat çekiyordu: "Gelecek seçimi değil gelecek nesilleri düşünüyoruz", "İslam Ahlak ve Faziletinin Temsilcisiyiz", "Montaj değil ağır sanayi", "Zekaya saygı, teşebbüse emniyet, emeğe değer", "Herkese iş", "Milliyetçi parti yalnız MHP'dir", "Milletin efendisi millete hizmet edendir."
"Başbuğ Türkeş" sloganlarıyla kürsüye gelen ve etkili bir konuşma yapan Türkeş'in yeniden genel başkan seçildiği kurultayın sona erdiği akşam, aynı salonda İstanbul'un fethinin 520. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen fetih şöleni büyük bir coşkuya neden oldu. Şarkılar, türküler ve Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu'nun okuduğu şiirlerle coşan MHP'li gençler, Genel Başkan Alparslan Türkeş'e "Kur'an, Bayrak ve Kılıç" takdim ettiler.

14 Ekim 1973 milletvekili ve cumhuriyet senatosu seçimlerine bu havada hazırlanan MHP, ülke genelinde aldığı % 3.4'lük oy oranıyla Adana'dan Türkeş'i, Ankara'dan M. Kemal Erkovan'ı, Yozgat'tan ise Ali Fuat Eyüboğlu'nu Meclis'e gönderdi. Bu seçimlerde senatör çıkaramayan MHP, 9 Aralık 1973'teki mahalli genel seçimlerde % 1.3'lük oy oranıyla başarı gösteremedi.




--
-------------------------------------------------------
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.
---------------------------------------------------
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.