T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Marksist-Leninist cunta, Cemal Madanoğlu, ve ekibi - 9/12

CHP'nin himayesindeki kızıl terör durmak bilmiyordu. MHP'li milletvekilleri, il ve ilçe başkanların, belediye başkanları ve üyeleri silahlı, bombalı saldırıların hedefi oluyorlardı. Milliyet'in Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi'nin ölümü üzerine Türkiye'yi ayağa kaldıran TRT ve sol basın, bırakın MHP'lilere yönelik saldırıları, THKO ve THKP-C örgütlerini çökerten İstanbul Siyasi Şube Müdürü Ilgat Aykutlu'nun katledilmesini bile es geçiyorlardı. Aykutlu'yu, Yzb. Cihangir Erdeniz ve Bnb. Yaşar Değerli'nin katledilmeleri izledi.

Üyeleri silahlı, bombalı saldırılara maruz kalan MHP'nin İstanbul Şişli İlçe Başkanı Bahri Genç, 13 Mayıs 1979'da uğradığı 19. saldırıda katledildi.
MHP'nin 13. Büyük Kurultayı, böyle bir atmosfer içerisinde 9-10 Haziran 1979 tarihlerinde gerçekleştirildi. Coşkulu geçen kurultayda partililere hitap eden Türkeş, konuşmasının son bölümünde şu ifadeleri kullandı:
"Bizim yolumuz, iman yolu, ahlak yolu, insanlık yoludur. Kardeşlik yoludur, sevgi yoludur, ilim yoludur, hukuk yoludur, kanun yoludur, gönül seferberliği yoludur. Kısaca; Allah yoludur.

Her geçen gün büyüyoruz; her geçen gün daha iyi anlaşıyoruz. Her geçen gün daha çok güven topluyoruz.

Milletimiz, bayrağımız altına koşmaktadır.
Seçimlerde büyük ve umulmadık neticeler alacağız. İktidara geleceğiz.
İktidarımız; barış, sevgi, adalet, ve hızlı kalkınma yolu, çağlar üzerinden Türk milletinin uçurup, uzay çağına, ilim çağına, füze çağına, ahlak ve maneviyat yüksekliğine ulaştırma iktidarı olacaktır."

Türkeş'in ardından Osman Bölükbaşı, CHP eski Genel Sekreteri Kasım Gülek, Ahmet Kabaklı ve Necip Fazıl Kısakürek konuştular. Coşkulu bir tezahürat altında kürsüye çıkan ve ülkücü olmanın dokuz esasını yorumlayan Kısakürek, konuşmasının sonunda "Allah'ın selamı, Türk'ün istikbalini kurtaracakların üstüne olsun" diyerek, Ülkücülere nasıl büyük bir misyon biçtiğini de ortaya koyuyordu.

Kamuoyunda büyük akisler uyandıran kurultayın üzerinden daha iki hafta geçmeden, MHP'nin İstanbul, Mardin ve Tunceli il başkanlarından sonra Manisa İl Başkanı Cemil Çöllü de kızıl kurşunların hedefi oldu. Hemen her gün mensuplarını komünist saldırılara kurban veren MHP genel merkezi, 29 Haziran 1979'da teşkilatlarına bir tamim göndererek her türlü provokasyonlara karşı uyanık olunmasını istedi. Tamimde yer alan şu ifadeler, MHP yöneticileri ve Ülkücülerin muhatap oldukları tehdidin boyutlarını da gözler önüne seriyordu:

"Anadolu Şahlanışı" adıyla yurdun dört bir yanında organize edilen mitinglerden biri de 30 Haziran 1979 günü Nevşehir'de gerçekleştirilmişti. Mitingden sonra Ankara'ya dönmek üzere yola çıkan MHP lideri Türkeş ve genel merkez yöneticileri Aksaray'a geldiklerinde aldıkları bir haberle sok oldular. MHP genel merkezi ve MİSK Eğitim Kültür Merkezi akşam saatlerinde komünist militanların silahlı, bombalı saldırısına uğramış, gençlik kolları üyeleri Alper Demirci ve Ömer Yüce, şehit edilmişlerdi. Pek çok Ülkücü de yaralanmıştı. Çok daha şaşırtıcı olan MHP genel merkezine düzenlenen bombalı saldırının, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan Pol-Der'li polisler tarafından düzenlenmesiydi. Haberi manşetine taşıyan Hürriyet'te, 10 Temmuz 1979'da yayınlanan "MHP'li bombalayanlar polis çıktı" başlığının altında yer alan şu ifadeler dikkat çekiyordu: "THKP-C Acilciler grubunu oluşturan iki komiser muavini, 15 polis ve polis okulu öğrencisi gözaltında."



--
-------------------------------------------------------
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.
---------------------------------------------------
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.