T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Siyasi Çıkar ve Haksız Başörtüsü Yasağı

Siyasi Çıkar ve Haksız Başörtüsü Yasağı

Yazan Murat KAHRAMAN


 Bazı insanlar siyaseti çıkar sağlama aracı olarak mı görüyorlar ki, dilimize siyasi çıkar diye bir terim taht kurmuş bulunmaktadır. Aslında iddia sahiplerine sormak lazım! Siyaset bir yönetme sanatı olduğuna göre aslında tüm yönetilenlerin uygulanan siyasetten çıkarları olması gerekir. Şu halde siyaset sanatını en iyi icra edenler kamu yararını ve halkın çıkarını selametle temin edenlerdir. Bu siyasi çıkar lafı nereden çıkmış olabilir acaba diye düşünürken birden aklıma geldi ki sevgili dostlar, ben de onu sizlerle paylaşmak istedim:

Demek ki siyasetçi kimliğiyle siyaset yapmaya çalışan bazı siyasetçiler siyasetten siyasi çıkar ummuş olabilirlermiş. Bu durum, yıllar yılı yönetildiği halde bir çıkar elde edememiş olan yönetilenlerin kanaatiymiş. Öyle ya, dünyada bir çıkar olduğuna göre, halk da bundan nasiplenmediğine göre, vatandaş soruyor; nerede bu çıkar ? Hoca Nasreddin Rahmetullahi aleyh demiş ya Bu iki okka ciğerse kedi nerde? Yok, bu kediyse ciğer nerde? İlahi Hocam, sizin devr-i saadetlerinizde siyasi çıkar yok muydu yoksa!
Başörtüsü meselesinden de siyasi çıkar elde etmek isteyenlerin olduğundan söz ediliyor bazı halk meclislerinde. Bilemem! Olabilir de olmayabilir de. Ama başörtüsü bir temel insan hakkı olarak görülmez ve kısıtlanmaya devam edilirse, başörtüsü meselesinden siyasi çıkar elde etmek isteyenler elbette olur! Yasak olduğu sürece bu siyasi çıkarların sadece aktörleri değişecektir. Bugün var olan siyasi tercihler yarın olmayabilir amma "yasak" var oldukça yeni aktörler olur ve onlar da siyasi çıkar elde etmeye devam edebilirler. Siyasi Çıkar bedava sirkeye benzer. Bazılarının ipleri çarşaf gibi geniş, un da sererler tarhana da sererler. Tek çare bu başörtüsünü yasak olmaktan çıkarmaktır. Esas "siyasi çıkarcılara" bir yasak konulmalıdır. Makul olan tabii olandır; yani kişi hürriyeti, hem de sonuna kadar.
Makul akla uygun demektir. Şimdi şu başörtüsü meselesi ile nice akla aykırı işler yapılıyor; bilirsiniz askerlikte sürat hatayı örter derler, onun gibi başörtüsü vesilesiyle lehinde veya aleyhinde olanların pek çoğu pek çok hatalar yapıyorlar da, sırf başörtüsüne karşı olmaktan veya taraftar olmaktan istifadeyle hatalardan sıyrılıyorlar. Olan yine de millete ve geleceğine oluyor. Çok yazık. Makul çözüm, başörtüsünü herkesin isteğine bırakmaktır.
Yasakları kaldıralım ki halk siyasetten siyasi çıkar elde etsin. Her türlü çıkar ı siyasetten çıkarıp halkın istifadesine sunmak makul çözümdür. Bu da bir eğitim meselesidir. Allah a emanet olunuz sevgili dostlar.




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.