T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Türk öğrenciler Google için yarışacak

Türk öğrenciler Google için yarışacak

Türkiye'deki çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri, öğrencilerinin Google Online Pazarlama Yarışması'na katılmasını sağlamak için Google ile çalışıyor. Yarışmanın tanıtımı ve duyurulması için Google'a uluslararası bir öğrenci topluluğu olan AEGEE destek veriyor. Şu anda yarışmaya katılmaya hazır öğrenci sayısı 110.

Google Online Pazarlama Yarışması, halen lisans veya lisansüstü eğitim alan öğrencilere, eğitimlerine devam ederken, uygulamalı online pazarlama deneyimi kazanma şansı veriyor. Öğrenci gruplarının her biri, Google AdWords pazarlama kapsamında harcamak üzere 200 Dolar (yaklaşık 135 euro) alacak. Öğrenciler, etkili online pazarlama kampanyaları tasarlamak için yerel bir işletme ile çalışacak ve bir strateji taslağı oluşturup kampanyayı yürütecek. Sonuçları değerlendirdikten sonra birlikte çalıştıkları işletmeye, online pazarlama faaliyetlerini geliştirmeleri için önerilerde bulunacak.

Öğrenciler, stratejilerini üç haftada gerçekleştirecek ve dünyanın her yerinden binlerce öğrenciyle mücadele edecek. Farklı öğrenci grupları, bu üç haftalık dönemde, biri yarışmadan önce, diğeri kampanya sona erdikten sonra olmak üzere iki yarışma raporu sunacak. Katılımcılar, uluslararası bir eğitimciler jürisi tarafından değerlendirilecek ve kazananlar kampanyaların başarısı ve raporların kalitesine göre belirlenecek.

Şimdiye kadar yedi Türk üniversitesi yarışmaya kayıt yaptırdı. Üniversitelerin yarışmaya kayıt yaptırmak için Şubat ayı başına kadar süreleri daha var. Şubat 2008'de başlayacak yarışma dünyanın her yerinden bütün yüksek öğrenim kurumlarına açık.

TÜRKİYE'DEN KATILAN ÜNİVERSİTELER

Google üniversiteler arası reklamcılık yarışmasına şimdiye kadar kayıt yaptırmış sekiz Türk üniversitesi:

Ege Üniversitesi
Bilgi Üniversitesi
Çağ Üniversitesi
Marmara Üniversitesi
Bozok Üniversitesi
Sakarya Üniversitesi
Anadolu Üniversitesi
Karabük Üniversitesi

YARIŞMANIN AŞAMALARI

1. Eğitim görevlileri öğrencileri gruplara bölecekler ve bu gruplar Google AdWords için 200 Amerikan Doları (yaklaşık 135 euro) değerinde bedava online reklamcılık belgesi alacak.

2. Gruplar ya da eğitimciler, 100 kişinin altında eleman çalıştıran, web sitesi olan, fakat şu anda AdWords'ü kullanmayan küçük ve orta ölçekli şirketleri toplayacak. Her grup, bir işletme ile çalışacak ve bir hesap oluşturduktan sonra online bir pazarlama kampanyası hazırlayacak.

3. Üç haftalık yarışma süresi boyunca, gruplar kampanyalarını optimize etmek ve hassaslaştırmak için çalışacak. Grupların, yarışmadan önce ve kampanya sonrasında iki yarışma raporu sunması gerekecek. Katılımcılar değerlendirilecek ve kazananlar, kampanyalarının başarısı ve raporlarının kalitesine göre değerlendirilecek.

4. Dünyanın her yerinden öğrencilerin yarışmaya katılmasını sağlamak için, öğrenciler, 10 Şubat ve 24 Mayıs 2008 tarihleri arasında, birbirini izleyen herhangi bir üç haftalık dönem içinde yarışmaya katılabilecek.

5. Küresel ve bölgesel galipler 2008 yılının Temmuz ayında açıklanacak.

Detaylı bilgi için: http://www.google.com/onlinechallenge/index.html




--
EMRE URFALI


http://www.munod.org.tr
http://emreurfali.blogcu.com/





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.