T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Türkiye'de en ucuz şey insan hayatı .....

Yaşadığımız toplumun kendine ait doğru olmayan gerçekleri vardır. Bunlar tarihsel kültür birikiminden kaynaklanan insani erdemler değil maalesef, bunlar; zürafaya zorla "fil"dedirtmek gibi hiçbir doğru dayanağı olmayan gerçekler.

Zorla bizlere bir şeyler öğretilirken, aslında bizlerden hep zorla güzelliklerimizi almışlardır... İşin komik yanı; kaybettiğimiz güzelliklerin bedelini tekrar bizlere ödettiler ve ödetiyorlar. Ama başardıkları en doğru gerçek ise sorgulama ve sahip çıkma olgularımızın imha edilme gerçeğidir, acı verici de olsa, onur kırıcı da olsa, bunu bilsek de hiçbir şey değişmiyor.

Toplum olarak yüzleşmemiz bize yasak edildi, yeni nesile ise öğretildi, ki onlar da aslında hallerinden memnun... 'Ekmek elden' direktif derinden veya tepeden olunca yorulmadan yaşamın kıyaklarını öğrendiler. Ancak bedel olarak, insan hayatının önemsizliğini öğrenip tepkilerini sadece ahlar, vahlar arasında cenazelerin arkasından yürümeyle ve gömmeyle verdiler.

Eğer yüzleşmek gibi kaygı taşıyorsan; kendin ile baş başa kaldığında bu eylemi gerçekleştire bilirsin. Aynadan uzak kalarak... Kendini görmeyecek kör bir karanlığın içinde, sadece utançlarından sıyrılmayı başarırsan, kendinle yüzleşe bilirsin. Ağlama cesaretine sahipsen hele hele bunu başarabiliyorsan mutlu olmalısın ... Çünkü bizlere kadın isen 'utanmalısın'ı öğrettiler... Erkek isen 'karı gibi ağlama'yı öğrettiler.

Yaşadığın toplumun nerden ve nasıl geldiği belli olmayan gerçeklerine olan sadakatinden kimse şüphe duymamalı... Aksi durumda mimlenirsin, hayatın sonuna kadar da o mimlendiğin kimlikle yaşarsın... Çünkü ikinci bir kimliği insanlara giydirmek bizim için koruma mekanizmasıdır. Bize öyle öğretildi.

...Bazı şeylerden dolayı isyan etme durumun ortaya çıkıyorsa ; işte o zaman sana öğretilenler aklına gelsin... Ne mi yapacaksın? Mesela vatanı korumak için! (kimin vatanını kimden koruyorsa), namus için, kan davası için, para için, dincilik adına, taraftarı olduğun takım için, bir insanı öldürebilirsin... Bu insan Türk, Kürt, Ermeni, Laz, Çerkez, olabilir. Ya da 'trafik canavarı' olabilirsin.

'Trafik canavarı' olup ne bileyim mesela çok zor yetiştirdiğimiz emekçi, aydın spor adamı, Cüneyt Koryürek'i öldürebilirsin , inan bana iki üç ayda çıkarsın dışarı, kendine yeni hedefler seçersin.



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.