T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Yeni Şafak'ta Sessiz Reform

Ertuğrul Özkök bugün Yeni Şafak Gazetesi'ndeki modernleşmeyi ve yılbaşı kutlamalarını görüşünü öve öve bitiremedi. Yenişafak da namaz vakitlerini kaldırdı.


Yeni Şafak Gazetesi hızla büyük bir değişim sürecine girdi. Gazete verdiği moda ve yılbaşı eklerinden sonra şimdi de daha önce Web sayfasındaki anasayfada görünür bir şekilde verdiği namaz vakitlerini kaldırdı. Namaz vakitlerinin verildiği bölüme reklam konuldu. Gazete yönetiminde AKP iktidarına yakınlığın tirajı olumsuz yönde etkilediği görüşü vardı. Muhafazakar kimliğinden uzaklaşarak merkez medyaya oynamak isteyen Yeni Şafak'ı, Vakit gazetesi de sürekli eleştiriyor. Ertuğrul Özkök'te bugünkü yazısında Yeni Şafak'taki bu değişimi övmüştü. Özkök, "Yeni Şafak Gazetesi'nde son zamanlarda, daha modern bir zihniyete doğru ciddi açılımlar yapıldığını gözlüyorum. Mesela moda ekleri vermeye başladılar. Sayfalarda öyle sadece türban ve tesettür modası yer almıyor. Batılı modanın çizgileri de güçlü şekilde kendini hissettiriyor. Ayrıca bu gazete yılbaşı konusunda da ötekilere göre daha modern bir yaklaşımı benimsedi. Yılbaşı alışverişinin, eğlencesinin unsurlarını ihmal etmedi. Yılbaşını kutlayan insanlara, "zındık" muamelesi yapmadı." şeklinde yazdı.
aktif haber

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.