T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Yeni nesil DVD'nin galibi Blu-Ray

Yeni nesil DVD'nin galibi Blu-Ray
Video keyfini daha kaliteli görüntü ve sesle destekleme yarışına milyarlarca doları döken firmaların savaşında galibiyet Sony'nin oldu. Böylece VHS döneminin intikamı da alınmış oldu.
Yıllar öncesinde yaşanan Beta ve VHS video formatlarını anımsatan Blu-Ray ve HD-DVD savaşında bu sefer galip Sony'nin desteklediği Blu-Ray oldu gibi görünüyor Dünya Savaşı'nda Almanlar kaybedince biz de kaybetmiş sayılmıştık. Benzeri bir olay da 1980'li yıllarda Sony'ye güvenip video oynatıcılarımız için Beta formatını seçmemizle yaşanmıştı. Sonuçta bu yarışı yine Japonya kökenli JVC'nin geliştirdiği VHS formatı kazandı ve DVD döneminin ortalarına kadar da hâkim medya olarak ağırlığını korudu.
VCD ve DVD devrinin ardından gelişmiş ses sistemleri ve yüksek tanımlı (HD) televizyonlarla donanmış evlerin daha kaliteli bir formata ihtiyaç duyduğuna karar verildi ve yeni nesil DVD formatının çalışmalarına başlandı. Bu sefer tarafları Blu-Ray ile Sony ve HD-DVD adını verdiği formatla Toshiba oluşturuyordu. Her ikisinin de avantaj ve dezavantajları bulunuyordu. Blu-Ray daha fazla kapasite ve etkileşim sunarken HD-DVD daha ucuz maliyet vaat ediyordu.
Bu kutuplaşmada kaderi belirleyecek film stüdyoları da kısa bir bocalamayla kamplar arasında dağıldı. Bazı stüdyolar filmlerini her iki formatta da çıkarmaya karar verdi.
2006 yılının 31 Mart'ında HD-DVD, 20 Haziran'ındaysa Blu-Ray filmler piyasaya çıktı. Blu-Ray formatın geliştiricisi Sony sahip olduğu ve aynı zamanda ilk Blu-Ray cihazı Playstation 3 ve film şirketi Sony Pictures sayesinde arayı açmaya başladı.
Geçtiğimiz günlerde gelen açıklamaysa HD-DVD kampını oldukça zora soktu. Dünyanın en büyük stüdyolarından Warner Bros. ve Paramount Blu-Ray
formatına geçtiğini duyurdu. Şubat ayında benzer bir hareket de Universal'dan bekleniyor .


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.