T a r a f s ı z D e ğ i l i z

AK Parti ŞIMARDI

Meclis'teki türban oturumunda söz alan CHP'li Vekil Nur Serter, AK Parti'yi hedef aldı.
Melis'te süren türban oturumunda, Anayasanın 10. maddesinde değişiklik yapan 1. madde üzerinde, gruplar adına ilk sözü CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter aldı. TOPLUMU BÖLEN AK PARTİCHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, AK Parti'nin dinsel referanslı talepleriyle laik devleti tartışmaya açtığını ileri sürerek, ''Toplumu bölen de ayrıştıran da AKP zihniyetidir'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren değişiklik teklifinin 1. maddesi üzerinde konuşan Serter, ''Siyasal ve dinsel üniforma'' olan türbanının üniversitelerde serbest bırakılmasıyla laik devletin açıkça hedef alındığını belirtti. Serter, türbanın sadece bir kıyafet değil, siyasallaşmış dinsel inancı ifade eden bir kimlik olduğunu vurguladı.ERDOĞAN ULEMADAN FETVA ALDI

Türkiye'nin, ''1. AKP Hükümeti'' döneminde, Leyla Şahin davasında AİHM'e gönderdiği savunmada, ''Şahin'in türban takmakta ve türban eylemlerinde yer almaktaki ısrarı onun Cumhuriyetin temel ilkeleriyle mücadeledeki kararlılığını göstermekte olup din devletinin kurulması için kökten dinciliğin bayraktarlığını yaptığının'' ifade edildiğini kaydeden Serter, ''Türban 2. AKP iktidarı döneminde farklı biçimde yorumladığına göre, sanıyorum ki Başbakan, ulemadan yeni bir fetva aldı. Yoksa bu kadar farklı bir bakış olamazdı'' dedi.AK PARTİ ŞIMARDI

''Özgürlükleri geriye değil ileriye gittiğini'', bu nedenle türbanının özgürlük olarak nitelendirilemeyeceğini savunan Serter, AK Parti'nin çok oy almanın şımarıklığıyla tepkileri görmediğini, halkın sesini duymadığını söyledi.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.