28 Şubat 2008

[ANADOLU HABER] hepimiz aynı geminin yolcularıyız

Hepimiz ayni geminin yolculariyiz

Ic ve dis degisIk ser odaklari bizleri birbirimize dusurmek icin yillardir ugras veriyorlar. Insanimizi Turk-Kurt, Alevi-Sunni, laik-antilaik seklinde kamplara ayirmak istiyorlar. Yer yer bunda basarili da oluyorlar. Bu noktada kardeslige cok ihtiyacimizin oldugunu hissediyor ve aramizdaki kardesligin pekismesi lazim geldigine kanaat getiriyoruz. Ama hadiselerin cereyani itibariyla da goruyoruz ki, mesele aksine cereyan etmekte, kardesligin teessus edecegi yerde, ayriliklar ve kamplara bolunmeler ortaya cikmaktadir.

Icimizde bizim gibi giyinen, bizim gibi konusan, bizden gorunen pek cok provokator var. Bunlar, dista ve icte cok muhim vazifelerle, milletimizin kaderiyle oynamaktadirlar. Icteki karisIkliklarin buyuk bir kismi onlara ait oldugu/olabilecegi gibi dista prestijimizin sarsilmasi, devletce haysiyetimizin zedelenmesi, buyuk bir nispette yine onlarin eliyle meydana gelmektedir. Tabii buna karsi, devlet ve millet el birligiyle cok suurlu olmamiz gerekir.

Bizim en buyuk dusmanimiz cehaletimizdir, Muslumanligin bilinmemesi mevzuudur. Muslumanlik bilinse, Muslumanlar farkli dusunebilir, birbirleriyle mucadele etmez, birbirlerinin hizmetlerini engellemezler. Herkes mesleginin muhabbetiyle yasar, "benim meslegim hak" der; ama "baskalarinin meslegi, mesrebi, yikilsin, gitsin" deyip onlari har vurup harman savurmaz. Bir profesore, "Bu milletin en buyuk dusmani, yahudiler mi, komunistler mi, yoksa masonlar mi?" diye bir soru soruyorlar. O profesor bu soruya, "Bu milletin en buyuk dusmani, cehalettir." diye cevap veriyor. Musluman suurlu olsa, Muslumanligi bilse, butun ser guclere karsi tavir alir, fitnelerin yayilmasina musaade etmez.

Beraber cennete gidecegimiz arkadasa, dusmanlik yapmanin hicbir mânâsi yoktur. Sirati beraber gececek, Cemalullah'i beraber musahede edecegiz. Bugun birbirine dusmanca bakan kimseler, belki orada yan yana beraber olacaktir. Burada dusmanimiz ortaktir. O bizi belli lokmalarla, birbirimize dusurup lokma lokma yapmaktadir. Haddizatinda karsimizda musterek bir dusman vardir ve icimize fitne tohumlarini o atmaktadir.

GELECEGE BIRLIKTE YURUYECEGIZ

Buyuk bir mutefekkirin ifadesiyle, Allah'imiz bir, Peygamberimiz bir, inancimiz bir, Kitab'imiz bir, ulkemiz bir, tarihimiz bir, kaderimiz bir, uzerinde yasadigimiz yer ve altinda golgelendigimiz gogumuz bir. Gunumuz itibariyla buna yapacagimiz ilâvelerle, dusmanimiz bir, mazlumiyetimiz bir, magduriyetimiz bir, mahkûmiyetimiz bir, uzerimize konmaya calisilan her turden ambargolar, ortak dert ve sIkintilarimiz, cozum bekleyen problemlerimiz, havamiz, suyumuz gibi daha pek cok birlerimiz var. Tarihimiz bir ve ayni ulkede ve ayni sartlar altinda birlikte yurudugumuz gelecek de bir, yani, kaderimiz de bir. Iste butun bunlar cok iyi kompoze edilerek, toplumun degisIk kesimleri arasinda surekli uzerinde durulmali ve eskiden beri hissî ve hamasî duygular uzerinde devam edegelen kardesligimiz ve birligimiz, aklî, mantikî ve fikrî derinliklere ulastirilmalidir.

Bunun ilk adimi da, herkesi kendi konumunda kabulden gecer. Herkes, her konuda cok farkli dusunuyor olabilir. Medeniyetin belli bir seviyeye ulastigi toplumlarda, insanlarin, aralarindaki problemleri, vahsiler arasinda oldugu gibi kaba kuvvet ve zorla degil, konusarak ve ikna yoluyla halletmeleri mevsimi gelmistir. Herkesin paylasabilecegi ortak bir paydanin soz konusu oldugu, herkese calisma, dusunme, dusundugunu ifade etme hak ve hurriyetinin verildigi bir donemde, kavgasiz bir dunya kurma hepimizin ozlemi haline gelmistir. Bugun hepimiz, bu sureci ve onu hazirlayan ortami azamî olcude degerlendirip, herkesin ayni haklardan istifade etmesinin tabiiligini kabullenmek mecburiyetindeyiz.

Bizler, degisIk duygu ve dusuncelerde de olsak bu ulkenin insanlariyiz. Bazi konularda ortak noktalarimiz olmasa da, hepimiz, belli bir donemde isgale ugramis bir ulkenin fertleri ve bu geminin magdur yolculariyiz. O kadar cok mustereklerimiz var ki, bunlar etrafinda kenetlenmeli, bizi birbirimize dusurecek duygu ve dusuncelere asla prim vermemeliyiz.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.