28 Şubat 2008

Risalei Nura İki Taraftanda Bakabilen Bir Eleştiriyi Okuyacak Cesareti Olanlar, Buyrun Size Diyalog

---------- Forwarded message ----------
From: Muhammet Karataş <karatasmuhammet@gmail.com>
Date: 2008/2/28
Subject: Al sana 2 taraflı . . .
To:


http://www.risaleinurenstitusu.org/index.asp?Section=Kulliyat&Book=KastamonuLahikasi&Page=79

Şiddet-i şefkat ve rikkatten, bu kışın şiddetli soğuğuyla beraber manevi ve şiddetli bir soğuk ve musibet-i beşeriyeden biçarelere gelen felâketler, helâketler, sefaletler, açlıklar şiddetle rikkatime dokundu. Birden ihtar edildi ki: Böyle musibetlerde kâfir de olsa hakkında bir nevi merhamet ve mükâfât vardır ki, o musibet ona nispeten çok ucuz düşer. Böyle musibet-i semaviye masumlar hakkında bir nevi şehadet hükmüne geçiyor. Üç dört aydır ki, dünyanın vaziyetinden ve harbinden hiçbir haberim yokken, Avrupa'da, Rusya'daki çoluk çocuğa acıyarak tahattur ettim. O manevi ihtarın beyan ettiği taksimat bu elîm şefkate bir merhem oldu. Şöyle ki: O musibet-i semaviyeden ve beşerin zalim kısmının cinayetinin neticesi olarak gelen felâketten vefat eden ve perişan olanlar, eğer on beş yaşına kadar olanlar ise, ne dinde olursa olsun şehit hükmündedir. Müslümanlar gibi büyük mükâfât-ı maneviyeleri, o musibeti hiçe indirir. On beşinden yukarı olanlar, eğer masum ve mazlum ise, mükâfâtı büyüktür, belki onu Cehennemden kurtarır. Çünkü ahirzamanda madem fetret derecesinde din ve din-i Muhammedîye (a.s.m.) bir lâkaytlık perdesi gelmiş. Ve madem ahirzamanda Hazret-i İsâ'nın (a.s.) din-i hakikîsi hükmedecek, İslamiyetle omuz omuza gelecek. Elbette şimdi, fetret gibi karanlıkta kalan ve Hazret-i İsa'ya (a.s.) mensup Hıristiyanların mazlumları, çektikleri felâketler onlar hakkında bir nevi şehadet denilebilir. Hususan ihtiyarlar ve musibetzedeler, fakir ve zayıflar, müstebit büyük zalimlerin cebir ve şiddetleri altında musibet çekiyorlar. Elbette o musibet onlar hakkında medeniyetin sefahetinden ve küfranından ve felsefenin dalâletinden ve küfründen gelen günahlara keffaret olmakla beraber, yüz derece onlara kârdır diye hakikatten haber aldım, Cenab-ı Erhamürrâhîmine hadsiz şükrettim. Ve o elîm elem ve şefkatten teselli buldum.
Sarı çizgilerle belirtilen cümleleri okudunuz. Oradaki itikad hatası ortada. . .
Risale-i Nur'da Yahudi ve Hristiyanlarla dostluk yapmamızı anlatan ayetler yok Hatta onun yerine SN bizi yahudi ve Hristiyanlarla samimi ittifaka çağırıyor.

20.Lem'a 3.Sebep Kaynak http://www.risaleinurenstitusu.org/index.asp?Section=Kulliyat&Book=Lemalar&Page=155

ÜÇÜNCÜ SEBEP
Ehl-i hakkın ihtilâfı himmetsizlikten ve aşağılıktan ve ehl-i dalâletin ittifakı ulüvv-ü himmetten değildir. Belki ehl-i hidayetin ihtilâfı, ulüvv-ü himmetin sû-i istimalinden ve ehl-i dalâletin ittifakı, himmetsizlikten gelen zaaf ve aczdendir.
Ehl-i hidayeti, ulüvv-ü himmetten sû-i istimale ve dolayısıyla ihtilâfa ve rekabete sevk eden, âhiret nokta-i nazarında bir haslet-i memdûha sayılan hırs-ı sevap ve vazife-i uhreviyede kanaatsizlik cihetinden ileri geliyor. Yani, "Bu sevabı ben kazanayım, bu insanları ben irşad edeyim, benim sözümü dinlesinler" diye, karşısındaki hakikî kardeşi ve cidden muhabbet ve muavenetine ve uhuvvetine ve yardımına muhtaç bir zâta karşı rekabetkârâne vaziyet alır. "Şakirtlerim niçin onun yanına gidiyorlar? Niçin onun kadar şakirtlerim bulunmuyor?" diye, enâniyeti oradan

HAŞİYE 2
Hattâ, hadis-i sahihle, âhirzamanda İsevîlerin hakikî dindarları ehl-i Kur'ân ile ittifak edip, müşterek düşmanları olan zındıkaya karşı dayanacakları gibi; şu zamanda dahi ehl-i diyanet ve ehl-i hakikat, değil yalnız dindaşı, meslektaşı, kardeşi olanlarla samimî ittifak etmek, belki Hıristiyanların hakikî dindar ruhanîleriyle dahi, medar-ı ihtilâf noktaları muvakkaten medar-ı münakaşa ve nizâ etmeyerek, müşterek düşmanları olan mütecaviz dinsizlere karşı ittifaka muhtaçtırlar.

İşte buyrun SNnin sahih hadis dediği haşiye 2 ne hikmetse sünni alimler tarafından bilinmiyor. Hem böyle bir hadis ayetlere ters olmaz mı ? Dinsizler karşı dinliler adı altında Ateizme karşı Müslüman Yahudi Hristiyan yani bu yolla Hristiyan ve Yahudileri hak çerçeveye oturtuyorlar. Harun Yahya da aynı kafa gerçi bunların soyu sopu hakkında çok değişik şeyler duydum fakat delilleri olmadığı için yazmıyorum. Bu arada ırkçılıkta yapmıyoruz.
Size şu ayeti hatırlatayım da;

Tevbe 30. Yahudiler: "Üzeyir Allah'ın oğludur" dediler. Hıristiyanlar da "Mesih, Allah'ın oğludur" dediler. Bu onların ağızlarında geveledikleri sözlerden ibarettir. Onlar, sözlerini daha önce geçmiş kâfirlerin sözlerine benzetiyorlar. Hay Allah kahredesiler! Nasıl da haktan batıla döndürülüyorlar?

Gerçi bahsettiğimiz adres işi amentü birlikteliğine götürerek bu işin ağa babalarını bile sollamış. Yine zaman gazetesinin yazarlarından Ahmed Şahin Ehl-i Kitapla Amentüde ittifakımız var demişti. Sonra 2005 te hizaya gelmek zorunda kaldı.
Arşiv de amentüde ittifakımız diye yazarsanız görürsünüz. zaman yine bu arşivi de kaldırdı. Fakat 2005 teki arşiv duruyor.

İşin aslı şu ki; Zamanın diyalogdan düğüne adlı arşivi kaldırması her şeye delil. Onlarında kendilerini gayet iyi bildiklerini gösteriyor. Nurcuların üst taraflarında kandırılmış insanlar yok. Alttakiler çok duygusal yollarla kandırılıyor. Ben adama delil veriyorum Kur'an ve sünnete aykırı diyorum Adam diyor ki
Bizim HE çok hastalanmış çok dövülmüş vs vs vs vs.. Ben burada delillere dayanarak konuşuyorum adam duvara dayanarak konuşuyor. Bi de öyle bir diyorlar ki sanki bu adamlar çok mübarek ben onları karalıyorum böyle düşünenler için bire bir hodri meyda dedim altına kaçırdılar. Papaz ve Hahamlar dindar kabul etmek hangi dindedir ? Yahu. Bir eksiğimi bulsanız beni mors etmeye çalışıyorsunuz Ben delilleri sayınca geri adım atıp konyu kapatıyorsunuz. Son sözüm; İşi inat a bindirmeyelim eğer nefsimden size bir yalnış olduysa tüm konu bir yana kul hakkı olur. Hakkınız helal edin Çünkü ; Nefsimi temize çıkarmamalıyım. Bu arada dinler arası diyalogun ne olduğu ortada kimse çarpıtmıyor. Çünkü dinler diye bir şey yok TEK DİN VAR.
Bakaranın ilk sayfasını okuyun. 3 kısım insan vardır.
Mü'min Münafık Kafir -- Münafık Kafirden daha tehlikelidir.
Ve bugün Fatiha suresinin tefsirinde gazaba uğruyan kişierin YAHUDİ sapıtmışların ise Hristiyan olduğunu yazmayan çok diyalogçu hoca vardır piyasada. . . .
BANA DUYGUSAL MESAJLAR ATMAYIN MÜMKÜNSE DELİL OLSUN.

"Ben nefsimi temize çıkarmam, çünkü Rabbimin merhamet ettiği hariç, nefis aşırı derecede kötülüğü emreder. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir" dedi. Yusuf 53
Bugün STVdeki diziler de aynı duygusallıkta değil mi ? Küçük çocuklarımız bu dizilerden öğrenecek dinini.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.