T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Cumhuriyet'ten SKANDAL başlık -neresi skandal ben anlamadım!

Cumhuriyet'ten SKANDAL başlık

Cumhuriyet Gazetesi bugün Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak bir skandala imza attı

Cumhuriyet Gazetesi bugün manşetten attığı bir başlıkla hem şehitlerimizin hem de Ata'mızın kemiklerini sızlatacak bir skandala imza attı.


Atatürkçülük deyince mangalda kül bırakmayan Cumhuriyet Gazetesi bugün Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak bir skandala imza attı.Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk tarafından kabul edilen Türkçe harfleri ve yine Atatürk tarafından kurulan Türk Dil Kurumu'nu hiçe saydı.



Mehmetçiğimizin "Güneş operasyonu" ile kanlı terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe indirdiği şu günlerde Cumhuriyet Gazetesi bugün manşette attığı tuhaf bir başlıkla okuyucularının karşısına çıktı.



Manşetten atılan "PKK'DE İÇ ÇATIŞMA" başlığı aslında ilk bakışta normal gibi. Gazete bu başlığı ile terör örgütüne darbe üstüne darbe vuran mehmetçiklere moral veriyor gibi gözüküyor.Ama biraz dikkatli bakıldığında başlıktaki tuhaflığı hemen farkediyorsunuz.



Aslında "PKK'DA İÇ ÇATIŞMA" olarak yazılması gereken başlık "PKK'DE İÇ ÇATIŞMA" olarak yazılmış.Türkçemizde "K" harfinin sesi "KA" dır "KE" değildir.PKK'ya PE-KE-KE diye sadece DTP ve PKK'lılar ile PKK sempatizanı aşırı sol gruplar derler.



Ve acaba hata mı? diye düsündügümüzde haberin iceriginde de defalarca "PKK'de" ya da "PKK'ye" şeklinde ifadeler kullanıldığını görmekteyiz.



Samanyoluhaber.com olarak ilkeli habercilik anlayışımız gereği konuyu dil konusunda uzman olan kişilere de sorduk. Uzmanlarımız da "K" harfinin Türkçe'de Cumhuriyet gazetesindeki gibi "KE" olarak değil, "KA" olarak okunduğunu ifade ettiler.



Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetten attığı başlıkta böyle bir hatayı nasıl yaptığının yorumunu ise siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz.



SAMANYOLUHABER.COM/ÖZEL



--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.