T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Dev taş yumurtalar nereden geldi?

Devtaş yumurtalar nereden geldi?


Çin´in Hunan eylaletinde Gong Xi kenti´nin Bandeng tepesi yakınlarında yapılan bir yol inşaatı sırasında çok sayıda taş yumurta ve bir bakır kılıç bulundu. İlk yapılan araştırmalarda taş yumurtaların ne oldukları anlaşılamadı. Yumurtaların hepsi oval ve çeşitli büyüklükteler. En küçükleri bir kavun büyüklüğünde, en büyükleri ise büyük bir masa kadar. Yüzeyleri çok parlak ve sanki içe doğru rengi koyulaşıyor. Bakır kılıç ise bulunduğu anda tartılmış ve ağırlığının 453 kg. olduğu hayretle belirlenmişti. Ne yazık ki kılıç şu anda yok çünkü kazıdan sonra çalınığı anlaşıldı ama fotoğrafları duruyor. Taş yumurtaları analiz eden jeologlar çok nadir rastlanan bir alaşımla karşılaştılar.Yumurtalar içinde çok miktarda karbon kayasının bulunduğu sıradışı bir karışımdan oluşmaktaydı. Uzmanlar yumurtaların merkezinde küçük bir çekirdeğin olduğunu ve diğer üstteki katmanların bir kartopunun oluşumundaki gibi ancak su altı ortamında oluşabileceği görüşündeler. Çalışma halen sürdürülüyor. Bazı taş yumurtalar civardaki köylüler tarafından alınmış ve köylüler yumurtaları evlerine aile mirası diye koymuşlar. Bazılarını da götürüp yakındaki kasabalarda satmışlar. Bir diğer iddia yumurtaların volkanik olduğu şeklinde ama söz konusu yörede bilinen hiç bir volkanik ortam bulunmuyor ve gizem hala sürüyor. Bu garip taş yumurtalar nereden geldiler?
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.