T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Kanaltürkte EVRİM övgüsü..



Ben evrime inanmam. Ama bu aralar tekrar düşünmeye başladım bu tür düşünen insanları görünce :) Bu arada Roj Tv kimlerin, kanaltürk kimlerin diye düşünürken acaba sahipleri aynı düşüncelerin insanlarımı diye aklımdan geçti. Hele son zamanlar ellerinde güllerle PKK teroristleri ile foto çektiren doğu perinçekte ulusalcı! olmuşken.
Aklıma güzel bir ilahi geldi şimdi.. "Uyan gözlerim gafletten uyan".
Uyanmazlar ki, görmezler ki, yürekleri yok ki..
Son Nefes

Kanaltürk'te evrim övgüsü !
Dağlıca saldırısı sırasında Roj Tv'ye çıkarak büyük tepki çeken Erdoğan Aydın'a Ulusalcı Tuncay Özkan sahip çıktı.

Kanaltürk'te '5. Boyut' programına konuk olan Aydın, program boyunca din kültürü dersinin kaldırılmasını, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lağvedilmesini ve okullarda evrim teorisinin okutulmasını savundu.

PKK'nın 12 askerimizi şehit ettiği, Dağlıca taburuna yönelik saldırısının yaşandığı dönemde PKK yanlısı yayınlarıyla tanınan Roj Tv'ye çıkarak büyük tepki çeken Erdoğan Aydın'a Tuncay Özkan sahip çıktı. Sözkonusu dönemde Cumhuriyet Gazetesi yazarlığı yapan Aydın, Roj Tv'ye çıkması üzerine oluşan kamuoyu baskısı sonucu Cumhuriyet'ten zorunlu olarak atılmıştı.

Aydın, Merdan Yanardağ'ın sunduğu '5. Boyut' programına konuk olarak katıldı din dersinin kaldırılmasını, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lağv edilmesi savundu. Program boyunca muhafazakar kesime yönelik eleştirilerde bulunan Aydın mevcut sistemden rahatsızlığını dile getirdi. "Mevcut olduğumuz atmosferin değiştirilmesi lazım" diyen Aydın, bunun için laikliğin gereği olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lağv edilmesini ve kaynaklarının da başka alanlara kaydırılmasını istedi.

DİN DERSİ DE KALDIRILMALI
Laikliğin gereği olarak zorunlu din dersinin de kaldırılmasını talep eden Aydın, bu dersin yerine din felsefesinin okutulmasını söyledi. Okullarda evrim teorisinin okutulmasını isteyen Aydın, "Dünyada evrim teorisine inanılmasıyla ilgili olarak en geriye düşürülmüş ülkelerden birisiyiz. Toplumumuzun yarınlarını hazırlayan öğretmenlerimiz evrim teorisiyle dalga geçiyorlar. Belediyelerin teşvikleriyle yaratılışla ilgili tamamen uydurma olan şeyler dağıtılıyor. Hayatın evrimle oluştuğuna, hayatın basitten karmaşıklığa doğru gittiğine, insani bir müdahaleyle daha iyiye doğru götürüldüğüne inanmayan bir toplum kendi kaderine hakim olamaz. Dolayısıyla böyle bir toplum, gerçek anlamda bir yurttaş, örgütlü bir toplum, çağdaş bir medeniyet olamaz" ifadelerinde bulundu.

ROJ'DAN KANALTÜRK'E
Roj Tv'de bir programa katılarak Türkiye'yi eleştiren Erdoğan Aydın olayın Türkiye kamuoyunda büyük tepki bulması üzerine Cumhuriyet'ten atılmıştı. Aydın PKK'ya yakın yayınlarıyla tanınan Özgür Gündem Gazetesi'nde bir dönem yazarlık yapan Merdan Yanardağ'ın Kanaltürk'te sunduğu '5. Boyut' programına katıldı. Kanaltürk'ün başında bulunan Tuncay Özkan ise ulusalcı söylemleriyle dikkat çekiyor. Özkan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, "Cumhuriyet elden gidiyor" sloganıyla yapılan mitinglerin organizatörlüğünü yapmıştı.

8sütun

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.