T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Laik fanatikler cübbeleriyle Meclis’te

Laik fanatikler cübbeleriyle Meclis'te


Başörtüsü yasağının kaldırılmasına karşı çıkan öğretim görevlileri cübbeleriyle Meclis'e geldi. Damarlarında "faşist kan" taşıyan bu "bilim adamları" hadlerini bilmeyip "tesettür" konusunda ahkam kestiler.

Meclis'e cübbeleriyle gelen öğretim üyeleri 27 Mayıs darbesinde olduğu gibi adeta darbe çağrışımında bulunurlarken; diğer yandan da Anıtkabir'de başörtüsü karşıtı miting hazırlıkları yapılıyor…CHP Grup başkanvekilleri Kemal Anadol ve Hakkı Suha Okay, Ankara'daki üniversitelerde görev yapan bir grup öğretim üyesini kabul etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleşen kabulde, ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği, Tüm Öğretim Elemanları Derneği, Gazi Üniversiteli Öğretim Elemanları Derneği'nin imzasını taşıyan "Kamuoyu Duyurusu"nu, Tüm Öğretim Elemanları Derneği Genel Sekreteri Suay Karaman okudu.

"Başörtüsü özgürlüğü ülkeyi böler"mişİktidarın hedefinin, "Üniversiteler üzerinden laik toplumsal düzen" olduğu savunulan duyuruda, şöyle denildi:

"Türbanın üniversitelerde serbest bırakılması konusunda AKP ve MHP arasında, üzerinde uzlaşılan ve DTP'nin de destek vereceğini belirttiği son düzenleme, ülkemizde bağımsızlık savaşı ile kurulmuş olan Cumhuriyetimizin laik toplumsal düzenini tehdit etmektedir. İşbirliği içinde olanlar, Cumhuriyetle hesaplaşma içindedirler. Türbanın serbest bırakılması üniversitelerden başlayarak kısa sürede kamu kesimi dahil ülke genelinde bir bölünmenin zeminini yaratacaktır. Ülkemizde, Cumhuriyetle sağlanan ülke birliğini parçalamaya yönelik bir sürecin önü açılacaktır. Cumhuriyetimizin temel esasları ve kuruluş yasaları çiğnenmektedir."

Hadlerini bilmeyip başörtüsüyle ilgili konuştular: "Tesettür kadının özgürleşmesinin önündeki en önemli engel"miş!Duyuruda, 12 Eylül darbesinden bu yana günlük yaşamın aşama aşama bir parçası haline getirilen tesettürün, bugün toplumsal barışın güvencesi olan laik kamu düzenini tehdit eder hale getirildiği öne sürülerek, şöyle devam edildi:

"Batı ile her alanda uzlaşma içindeki iktidar, 22 Temmuz seçimlerinin beraberinde getirdiği siyasi ortam içerisinde 6 yıldır uygulamakta olduğu kuşatma operasyonunu sürdürmektedir. Kadının bireysel özgürleşmesi önünde en büyük engel olagelmiş tesettürün, birer özgürlük ve hak simgesi olarak sunulması, dinsel duyarlılığı olan insanlara söylenebilecek en büyük yalandır. Hedef alınan laik toplum düzenimizdir. Siyasal bir simgeye dönüştürülen türban ile üniversitelerdeki özgür bilimsel düşünce ortamı, dogmatizm ile abluka altına alınmak istenmektedir."Üniversitelerde faşizmi tahkim eden ve özgür düşünce üzerinde baskıcı kimlikleriyle tezahür eden bu "bilim adamları"nın özgür bilimsel düşünce ortamı ve dogmatizmden bahsetmeleri ne kadar da iğreti ve komik duruyor!Laik-Kemalistler Başörtü Karşıtı Mitinge Hazırlanıyor!22 Temmuz seçimleri öncesi cumhuriyet mitingleri düzenleyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) gibi bazı sivil görünümlü militer örgütler, ilk başörtüsü karşıtı eylemi Anıtkabir'de gerçekleştirecek. 2 Şubat 2008'de saat 14.00'de Anıtkabir'de bir araya gelmek için duyurulara başladı. Eyleme destek verecek olan ADD de, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye mektup yazarak, anayasa değişikliği girişiminden vazgeçilmesi çağrısı yaptı. Cumhuriyet mitinglerine de örgütleriyle tam katılım gerçekleştiren CHP, bu eylemlerde de yer alacak.

--
Söz bitmedi, Umut Yaşıyor!

Türkiye 12 Eylül Askeri Darbesiyle beraber farklı bir değişim süreci içine girdi. 1980 yılından itibaren 12 Eylül Askeri yönetiminin İslami bir değişimi benimsediği ve bu doğrultuda Türkiyede ki bazı kesimleri kolladığı ileri sürüldü..Oysaki yaşanan değişim bunun aksini ispatladı..Tüketim kültürünün hakim belirleyen olduğu bir değişim dayatılmaya çalışıldı..Bugün yaşanan budur….Toplumsal doku bugün artık paramparça olmuştur..Türk halkına belli yaşam formları ideal olarak dayatılmaktadır.Belli formların tercih edilmesi halinde ideal bir toplum seviyesine varacağımız hergün medyatik bombardıman altında bize sunulmaya devam ediyor…

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.