26 Şubat 2008

ŞUBAT SENDROMU: Laikçilere Şubat"ta Birşeyler Olur

Laikçilere Şubat"ta Birşeyler Olur

Şubat aylarında gerek dünya, gerekse Türkiye"de laikçilerin dindarlara karşı saldırılarının daha bir arttığı gözleniyor.



Şubat aylarında gerek dünya, gerekse Türkiye "de laikçilerin dindarlara karşı saldırılarının daha bir arttığı gözleniyor. İslâm düşmanlığının Şubat ayında da artması, "laikçilerin Şubat sendromu" şeklinde değerlendiriliyor.

Laik savunuculuğu adı altında başörtüsü düşmanlığı yapanların Şubat ayında hareketlenmesi, "Laikçilerin Şubat sendromu" şeklinde değerlendiriliyor. Şubat ayı başından beri laikçilerin dindarlara karşı saldırılarının daha da arttığı gözlemleniyor. CHP lideri Deniz Baykal , başörtüsü düşmanlığını açıkça dillendirirken, İzmir "de bir grup DSP "li kadının "222-A" yürüyüşü düzenleyerek çarşaf yakmaları ve "Kahrolsun Şeriat" sloganları atmaları, tepkiye neden oldu.

LAİKÇİLER, ŞUBAT SENDROMU YAŞIYOR

Ortadoğu Uzmanı ve Siyaset Bilimci Yazar Kenan Çamurcu , yakın tarihte Şubat ayının Türkiye ve dünyada İslâm karşıtları için adeta bir "sendrom" nedeni olduğunu dile getirerek, "Şubat ayında ulema âlimler asılmış, İslâmi harekâtın önderleri öldürülmüş, toplu katliamlar gerçekleştirilmiş ve ülkemizde bu aydaki zulümlerin zirvesi olarak 28 Şubat darbesi meydana gelmiştir. Geçtiğimiz hafta sonu olduğu gibi 11 yıl önce de darbe çığırtkanları İslâm "ı hedef alan sloganlarla yine bir Şubat ayında yürümüşlerdi. Bu kadar zulüm tarihte bu ayda toplanması Şubat ayının, adeta tarihte Habil karşısında Kabil "lerin sendrom dönemi olduğunu gösteriyor" dedi.

ÜLKEMİZDE 4 VE 28 ŞUBAT..

Türkiye "de laikçilerin Şubat sendromlarının 28 Şubat "ta zirveye çıktığını dile getiren Çamurcu , "28 Şubat sürecini dış mihrakların, laikçilerin bu sendromunu kullanmalarıyla gerçekleşmiştir. Türkiye bugüne kadar 28 Şubat gerçeğiyle hâlâ yüzleşmediğinden dolayı aynı zihniyetin bugünlerde yine darbe çığırtkanlığı yaptıklarını görüyoruz" diye konuştu. Çamurcu , laikçi sendromu anlamak için Şubat ayında yaşananların iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi.

Laikçilerin Şubat sendromu nedeniyle Türkiye "de ve dünyada Müslüman önder ve dindar kesimlerin yaşadığı zulüm ve katliamlardan bazılarını okuyucularımız için derledik.

-----------

BİZİM LAİKÇİLER DE ŞUBAT"TA ZULÜMLERİNİ ARTIRIYOR

- 4 Şubat İskilipli Atıf Hoca , Şapka Kanunu gerekçe gösterilerek şehit edildi. (1926)

- 4 Şubat Şeyh Es "ad Erbili meşhur Menemen olaylarından dolayı, hiçbir ilgisi olmadığı halde İstanbul "dan getirilerek yargılandı ve idama mahkûm edildi. Ancak ilerlemiş yaşı nedeniyle idam edilemeden şehid oldu. (1931)

- 5 Şubat Atatürk "ün hasta yatağında olduğu bir sırada tanımı bile yapılamayan laiklik kavramı Anayasa "ya girdi ve bu tarihten sonra dindarlara karşı tüm baskılar için kılıf olarak kullanıldı. (1937)

- 2 Şubat Kudüs Gecesi nedeniyle iki gün sonra Sincan "da tanklar yürütüldü; Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve Selam gazetesi yazarı Nurettin Şirin tutuklandı. (1997)

- 15 Şubat "ta DSP "li kadınlar, "Kahrolsun Şeriat" sloganları atarak Ankara "da yürüyüş yaptılar. (1997)

- 28 Şubat Refahyol hükümeti ve dindarlara karşı aylardır yürütülen linç kampanyası zirveye çıktı. MGK "nın 9 saat süren toplantısında "28 Şubat kararları" alındı, "irtica ", "birinci tehdit" ilan edildi. (1997)

-----------

Siyonist İsrail Şubat ayında adeta azıyor

- 14 Şubat "ta, İsrail terör devletini kurmak için Siyonist çetelerden "Gizli Palmach Ordusu"na mensup teröristler tarafından el-Celil "e bağlı Sa "sa köyüne düzenlenen saldırıda 20 ev, sahiplerinin başlarına yıkıldı, yirmi kişi hayatını kaybetti. (1948)

- Mısır "da Müslüman Kardeşler "in lideri Hasan el-Benna , Nasır "ın emriyle sokak ortasında kurşunlanarak şehid edildi. (1949)

- 21 Şubat "ta, Amerika "da Malcolm X , FBI "ın yaptırdığı anlaşılan bir suikastla şehid edildi. (1965)

- 2 Şubat "ta Baasçı Hafız Esat rejimi tarafından yönetilen Suriye "de, askerler Hama şehrine saldırarak, binlerce kişiyi katletti. Uluslararası Af Örgütü "ne göre ölenlerin sayısı 30.000 iken bu sayının 40.000"e çıktığı belirtiliyor. Birçok Hama "lı, Müslüman askerler tarafından evlerin üzerinden aşağı atılarak can verdi. Şehid edilenlerin arasında çok saygın alimler de vardı. (1982)

- 8 Şubat "ta, Cezayir "de, askeri cunta tarafından Müslümanlara yönelik yıllarca sürecek ve binlerce insanın öldürüldüğü katliamlar başlatıldı. (1992)

- 17 Şubat "ta Hizbullah Genel Sekreteri Abbas Musavi , eşi ve çocukları şehit edildi. (1992)

- 25 Şubat "ta Azerbaycan "ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde çok sayıda Müslüman Azeri , Rus destekli Ermeniler tarafından katledildi. (1992)

- 25 Şubat "ta, Filistin el-Halil "de sabah namazı kılan Filistinliler üzerine, İsrail askerleri tarafından korunan Barush Goldstien adlı bir Yahudi teröristin ateş açması sonucu toplam

- 67 Filistinli , secdedeyken şehid oldu, çok sayıda kişi de yaralandı. (1994)

www.tevhidhaber.com




--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.