T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Ulusalcıların Çarpıtmak İstediği “Milliyetçilik Anlayışı”

Ulusalcıların Çarpıtmak İstediği "Milliyetçilik Anlayışı"


Kendilerini "ulusalcı" olarak niteleyen kişiler / gruplar, varlığını ve üstünlüğünü reddedemedikleri "Milliyetçilik" anlayışını, 'geçmişlerinden getirdikleri ideolojilerin çerçevesinde' yeniden tarif etme ve 'eski ideolojileri doğrultusunda' çarpıtma arayışındadırlar. Bu arayışın sonucunda birbiriyle alakasız, birbiriyle tutarsız ve gerçek Milliyetçilik'ten uzak, ulusalcı yorumlarla çarpıtılmış yeni milliyetçilik anlayışları ortaya çıkmaktadır.

Zaten yaratılmak istenen yeni ulusalcı kimliğin temel amacı da, emperyalizme karşı gerçek direnç gücümüz olan "Milliyetçilik" anlayışımızı çarpıtarak, bulanıklaştırarak, kavram kargaşalarında boğarak yok etmektir. Aşağıda, ulusalcı olduklarını iddia eden değişik kimseler tarafından sarf edilen ifadeler, bahsettiğimiz şekilde yapılan çarpıtmayı örnekleyebilmek için sizlere sunulmuştur:

Sina Akşin:

Milliyetçilik / ulusalcılık yurtseverlik demektir. Yalnız, amblemi 16. yüzyıldaki Osmanlı bayrağı olan, adı Franco İspanyası'ndan gelme bir parti ya da siyasal hareketi (MHP), milliyetçi / ulusalcı saymak mümkün değildir.

Erol Bilbilik:

Sosyalizm ulusalcılığa karşı değildir.

Özdemir İnce:

Milliyetçilik, sadece sosyalizmle bir arada bulunabilir.

Hamza Eroğlu:

Ulusalcılığı milliyetçiliğe karşı (aynı anlamda) kullanmak doğru değildir. Ulusalcılığın Osmanlıca karşılığı "millicilik"tir. Milliyetçilik için doğru Türkçe karşılık "ulusçuluk"tur. Şunu açıkça vurgulamak gerekir ki, İslamcı ve Türkçü vurgular nedeniyle ulusçuluk akımı Türkiye'de kirlenmiştir.

M. Bedri Gültekin:

Mevcut partiler içinde sadece İşçi Partisi, milliyetçiliğin / ulusalcılığın anti-emperyalist, anti-feodal halkçı içeriğini savunmaktadır.

Altemur Kılıç:

Milliyetçiler, sağcı da solcu da olabilir.

Doğu Perinçek:

Kemalist milliyetçilik ve bilimsel sosyalizm yurtseverlik tanımı örtüşmektedir. MHP milliyetçiliği, ABD'nin vurucu gücü olarak, ABD'nin Türkiye'yi istikrarsızlaştırma ve bastırma operasyonlarında görev yapmaktadır.

Öner Yağcı:

Milliyetçilik iddiasında olan MHP ve türevleri olan partilerin milliyetçilikleri ulusal değerlere sahip çıkan yurtsever kaynaklı bir milliyetçilik değildir. Irkçılık ve şovenizme dayanan bir Türkçülük, İslamcılıktır. Ulusal değerlere sahip çıkan yalnızca TKP'dir.

Attila İlhan:

Tek ülkede sosyalizm, ulusalcılıktır. 'Yoldaş' Stalin, 1921 'den başlayarak, 'Tek Ülkede Sosyalizm' şiârıyla, diyalektik olmakla beraber, düpedüz ulusalcı bir sosyalizm sentezi sayılabilecek 'Marksizm / Leninizm' uygulamasına geçmiştir. Fidel Castro da, Enver Hoca da, İmre Nagy de 'Marksisttiler', ama Marksizm 'i yorumlamaları, hepsinin kendi ülkelerinin koşullarına göre oldu; sonuçta, 'ulusalcı' çizgiyi izlediler.



--
-------------------------------------------------------
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.
-------------------------------------------------------
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.