T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] PKK’ye operasyonlarda İsrail uçakları kullanılıyor

PKK'ye operasyonlarda İsrail uçakları kullanılıyor


ANKARA (04.03.2008)- Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Namık Tan, PKK gerillalarına yönelik düzenlenen saldırılarda İsrail'in insansız uçaklarının rolünü itiraf etti. Tan, İsrail'in PKK ile mücadelede Türkiye'ye bir adet insansız hava aracını kiraya verdiğini söyledi.

Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Namık Tan, elçilik binasında verdiği bir resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İsrail'in PKK'ye karşı Türkiye'ye verdiği desteği değerlendiren Namık Tan, "İsrail'den kiraladığımız bir adet insansız hava aracı ile 'terörle' mücadele icra ettik. İsrail, harekat boyunca bunun bir 'terörle mücadele' sorunu olduğunu söylemiştir. Bize, siyasi, destek de vermişlerdir. İhtiyacımız olan bir savunma sistemini bize satmışlardır'' dedi.

İsrail'in Türkiye açısından önemli olduğunu anlatan Tan ''İsrail, haritada küçücük bir ülke gibi görünür. Oysa, küresel anlamdaki Yahudi toplumunun kalbi burada atmakta. İsrail ile ilişkilerimiz de bizim için bu nedenle büyük önem taşıyor'' diye konuştu.

Son zamanlarda giderek büyüyen Türkiye-İsrail arasında askeri alandaki ilişkiler yanısıra, petrol, doğalgaz, elektrik, su ve fiber optik hatlarının geçirilmesine ilişkin 'çoklu boru hattı projesi' çalışmaları da hızlandırıldı. 4 milyar dolara mal olacak proje iki ülke arasındaki enerji köprüsü olması hedefleniyor. Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi geçtiğimiz yıl 5 milyar dolar'a çıktı. Geçen yıl 518 bin İsrail'li turist olarak Türkiye'yi ziyaret etti.

Geçtiğimiz ay da Türkiye Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kürdistan'da PKK gerillalarına yönelik düzenlenen saldırılarda İsrail'in insansız uçaklarının rolünü itiraf etmişti.

Gönül, İsrail'in PKK gerillalarına yönelik operasyona askeri destek sağladığını açıklamıştı. İsrail'in Türkiye'ye herhangi bir sınır koymadan destek verdiğini söyleyen Gönül, son dönemde gerçekleştirilen operasyonlarda İsrail'in insansız uçaklarından sağlanan bilgilerin kullanıldığını anlatmıştı.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Türkiye'nin kendilerine yönelik operasyonlarına İsrail'in aktif destek verdiğini ve Türkiye'nin İsrail, ABD ve İngiltere eliyle Ortadoğu'da bir savaşın içine çekilmek istendiğini belirtmişti.

ANF NEWS AGENCY

--
www.gizlibelge.com dan web sayfamiza ulasabilirsiniz.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.